Mõlema koondislase kolmapäevane etteaste klassikasprindis valmistas pettumuse, ainus helge moment oli Vahur Teppani 19. koht.

Bjørn Kristiansen, sprinterite treener:

“Vahur Teppani hea etteaste ja 19. koht polnud üllatus. Ta on klassikasprindis tugev, teenis ju paar nädalat tagasi USA meistrivõistlustel Andrew Newelli ja Torin Koosi järel kolmanda koha.

Suvel harjutas Teppan mitu nädalat koos Eesti koondise sprinteritega. Sitke noormees. Kevadel jõuavad tema õpingud Alaskas lõpule, siis ootame teda taas meiega koos treenima.

Kümmel ja Saarepuu on heas vormis. Nende mõlema sõit valmistas pettumuse (34. ja 44. koht — toim). Rada oli väga kiire, peamiselt kasutati paaristõukelist sõiduviisi, mis on Saarepuu üks nõrgemaid külgi. Samal ajal on paaristõuked Kümmeli üks tugevam külg, nii et tema vormi realiseerimisse jäi kindlasti varu.

Loodan, et nad mõlemad sõidavad laupäevases vabatehnika-sprindis tunduvalt paremini. Möödunudnädalane treeningulaager Otepääl möödus tulemuslikult. Saarepuu tegi paar suurepärast kiirustreeningut. Vormi teraviku rihime Otepää MK-etapiks.”

Mati Alaver, Eesti suusakoondise peatreener:

“MK-etapil 19. kohaga üllatanud Vahur Teppan kasutas Kanadas ära oma võimaluse — kuna ta õpib USA-s, puudusid aklimatiseerumisprobleemid. Lootsin salamisi, et ta võib pääseda veerandfinaali, kuid 20 parema sekka tulek oli üle ootuste hea. Et kindlustada koht Eesti koondises, peaks Vahur MK-etapil veel kord 20 hulka jõudma.

Peeter Kümmel ja Anti Saarepuu võistlesid paraku mitterahuldavalt. Peame analüüsima, miks nii läks. Varem oleme sellistes tingimustes — ajavahe ja kõrgus merepinnast — hästi esinenud, kui sportlased on vahetult enne starti võistluspaika saabunud. Näiteks Peeter sai mullu MK-etapil Hiinas 8. koha.

Anti on võrreldes Peetriga eriti ettearvamatu sportlane. Ta on püsinud tervena, saanud viimasel ajal hästi harjutada ja sõitis Kanadasse heas seisundis, kuid võistlus ebaõnnestus. Järelikult ei allu Anti saavutused sportliku treeningu seaduspärasustele, sest oma väga head etteasted on ta teinud viletsa tervisega võideldes.

Järgmisel sprindietapil (homme — toim) ootan Peetrilt ja Antilt hoolimata üheksatunnisest ajavahest ning võistluspaiga 1400-meetrisest kõrgusest merepinnast kindlasti paremat etteastet. Esmane ülesanne on pääseda veerandfinaali.”