Võistlustest võtavad osa Venemaa parimad sportlased Moskvast ja Moskva oblastist, Peterburist, Nižni Novgorodist, Jekaterinburgist, Baškiiriast, Tatarimaalt, Leningradi oblastist. Meistrivõistlused on lahtised – osalema on kutsutud Eesti, Ukraina ja Valgevene võistkonnad.

"Me viime meistrivõistlused läbi kõige kõrgemal tasemel, kasutades kõige kaasaegsemaid spordivõistluste tehnoloogiaid. Otepää suusahüppemägi ja suusarajad, kus selle aasta talvel toimus MK etapp suusatamises, on kaasajastatud nii maailma kui ka FISi nõudmiste ja standarditega rahvusvaheliste võistluste läbiviimiseks," selgitas meistrivõistluste tehniline delegaat Dmitri Dubrovski.

“Venemaa Suusahüppe ja Kahevõistluste Föderatsioon pöördus Tehvandi Spordikeskuse poole sooviga korraldada siin septembri lõpul Venemaa meistrivõistlused suvises kahevõistluses. Meil on olemas suurepärane valmisolek taoliste võistluste jaoks ja loomulikult oleme valmis naabreid võõrustama. Meie jaoks on see suur au, et üks riik soovib korraldada oma meistrivõistlusi siin. Teadupärast on NSVLi suviseid meistrivõistlusi kahevõistluses ennemgi Otepääl korraldatud. Septembris toimuval võistlustel on 22. ja 23.septembril plaanis treeningpäevad ja 24.-25.septembril võistlused," rääkis SA Tehvandi Spordikeskuse juhataja Alar Arukuusk.