"Kõik räägivad praegu Anders Södergrenist. Ta on uskumatu vend! Kaks nädalat pärast operatsiooni oli tagasi rivis! Aga üks õnnestunud MK-etapp ei tee Andersist veel 15 km klassikasõidu suurfavoriiti," lisas Abrahamsson. "Arvan, et meie koondises on üks mees temast veel suurem soosik – Johan Olsson."

"Lisaks Johanile ja võib-olla Andersile noolivad 15 km distantsil medalit sakslased Tobias Angerer ja Axel Teichmann, eestlased Andrus Veerpalu ja Jaak Mae, iga mees Norra nelikust, soomlane Sami Jauhojärvi. Kindlasti ka tšehh Lukaš Bauer, kes Valdidentros ei võistelnud. Usun, et sellest seltskonnast tuleb maailmameister," sõnas Abrahamsson.

Eesti koondise peatreener Mati Alaver nõustub, et favoriitide ring on lai. "Rääkides meie meeste vastastest, siis Valdidentro-etapp ei andnud kindlasti nende seisundist lõplikku tõde. Pean endiselt üheks peafavoriidiks sakslast Axel Teichmanni, kes sai viimasel etapil alles 17. koha."

"Ei kannaks veel maha ka ülikogenud norralast Odd-Bjørn Hjelmesetti, kes laupäeval diskvalifitseeriti," lisas Alaver. "Väga stabiilselt on sel hooajal 15 km klassikasõitudes esinenud Johan Olsson ning norralased Eldar Rønning ja Martin Johnsrud Sundby. Samuti Lukaš Bauer."

"Usun, et suurde mängu sekkub ka Sami Jauhojärvi. Etapivõiduga tõusis soosikute sekka ka Anders Södergren," loetleb Alaver konkurente.

Meeste 15 km klassikasõit on MMil kavas sel reedel (20. veebruar).

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes