Doktorikraadiga Brown avaldas analüüsis Veerpalu kehakeelt märtsi alguses oma veebileheküljel bodylanguagesuccess.com avaldatud artiklis. Aluseks oli suusamehe pressikonverentsi videosalvestis, kus tehti teatavaks positiivne dopinguproov.

Browni sõnul väljendab Veerpalu kehakeel kohe video alguses madalat kindlustunnet. "Kui sa oleksid näitleja, kes püüab etendada osatäitjat, keda iseloomustavad tagasihoidlikkus, lüüasaamine, ebakindlus ja häbitunne, tahaksid sa võtta just sellist persooni, keda näeme selles videos, kehastatava tegelase prototüübiks."

"Tema õlad on ettepoole küürus – tõmmatud keha ligi ja suunatud ettepoole -see pole just maailmaklassi sportlase kehahoiak, isegi mitte mõõdukalt enesekindla inimene hoiak. Paar korda ta niheleb toolil, mis on signaal suurest ärevusest. Tema pea on lastud alla ja kael ettepoole suunatud, meenutades kilpkonna, kellel pea peaaegu kilbi sisse tõmmatud. Ta vaatab pilguga mitmeid kordi maha. Üles vaadates, teeb ta seda nii, et nii tema silmad kui pea on endiselt alla suunatud. Mitmeid kordi ta hingab sügavalt sisse ja välja. Kõik need signaalid iseloomustavad nii madalat kindlustunnet kui emotsionaalset rahulolu ning käesolevas kontekstis, kaitstes ennast süüdistuste eest, on nimetatud kehakeele signaalid koos häbiga."

Brown'i sõnul on erinevatest kehahoiakutest näha, et Veerpalul esineb enesepõlgust, enesesüüdistamist, kahetsus. "On väga ebatüüpiline näha sellist väljendust nii mitmeid kordi süütuse kontekstis."

"Kui reporter küsib, mida ta tundis, kui kuulis esimest korda, et tema vereproovist leiti positiivne dopinguproov, tõmbub Andrus Veerpalu lauba keskosa kokku ja samaaegselt kerkib kulm. See on mitteverbaalne signaal (eraldiseisvana) empaatiast, mis ilmneb koos tugeva emotsionaalse või füüsilise valuga, mida tunneme kas iseenda või teiste isikute, rühmade, loomade suhtes. Seega, selles konkreetses kontekstis, niisugune näo konfiguratsioon on tugev emotsionaalne valu ehk see, mida ootame selles stsenaariumis."

Kokkuvõtteks keskendub Brown pressikonverentsilt lahkuva Veerpalu näole, kus on näha, et suusamehe näole on tekkinud pisarad. "Tegemist on mitteverbaalse ilminguga, mis ei ühildu süütusega."