Stardi- ja finishipaik asub Sportland Kõrvemaa Suusa- ja Matkakeskuses.  Päev algab kell 12.00 Haribo lastesõitudega. Lastesõitudele on registreerimine kohapeal ja kõigile tasuta. Koos lastega teeb talisporti kõigile tuntud Tibu alias Venno Loosaar. Kõik lapsed saavad lõpetades diplomi, sooja joogi ja Haribo maiustusi.

Kell 12.30 antakse SEB Kõrvemaa Suusamaratoni põhisõidu, 38km distantsi, start. Veerand tundi hiljem, lähevad rajale 19km harrastussõitjad. Sõidetakse vabastiilis, aga kogu raja ulatuses on sees ka klassikajälg. Rajad kulgevad talvise Kõrvemaa kaunil maastikul ja on kõigile jõukohased. Kes pole veel jõudnud ennast registreerida, siis seda saab teha internetis aadressil www.jooks.ee, samuti kohapeal võistluspäeva hommikul. Lume ja ilmaolud on Kõrvemaal viimase kümne aasta parimad.

Homme aset leidev Kõrvemaa Suusamaraton on avalöök 2010. aasta SEB Kõrvemaa Nelikürituse nimelisele sarjale. Nelikürituse kavva kuuluvad sel aastal lisaks Suusamaratonile, 24. aprillil toimuv Kevadjooks, 17. juulil aset leidev Triatlon ning 25. septembril sõidetav Rattamaraton.