·• Kaspar, kuhu oled kohe pärast hooaja lõppu alanud treeneriotsinguil jõudnud?

Olen jõudnud otsusele, et jätkan suusatajakarjääri seni Türgi koondist treeninud Jaanus Teppani juhendamisel, kes lõpetas oma töö Türgimaal ning naasis Eestisse.

Koostöö Jaanusega oli kogu aeg mu esimene valik, kuna ta tunneb mind treeneritest kõige paremini - nii vähe aega enne Vancouveri olümpiat ja Oslo MM-i päris uutesse kingadesse ju hüppama ei hakka.

Olen Jaanuse näpunäidete järgi harjutanud üle kümne aasta, 1994. aasta kevadest 2005. aasta kevadeni, kuni murdsin lahti Eesti koondise ukse. Sealtpeale treenisin viimased neli hooaega Mati Alaveri juhendamisel.

·• Kuidas hakkab koostöö Teppaniga välja nägema? Kas ta saadab sind ka välislaagrites ja -võistlustel?

Me pole Jaanusega laagreid ja muid plaane üksikasjaliselt veel paika pannud, aga loomulikult peaks treener paar olulist välislaagrit, näiteks varasügisel Ramsau liustikul ja oktoobris-novembris Soomes Olosel, koos minuga kaasa tegema. Mis puutub Jaanuse kaasa­tulekut välisvõistlustele, siis see selgub töö käigus - eelarves selle kohta praegu rida puudub.

·• Keda kaalusid lisaks Teppanile treeneriks palgata?

Üks kandidaat oli ka välismaalt, aga jätaksin tema nime välja ütlemata, sest väga konkreetseks me ei läinudki. Nii palju võib siiski öelda, et ta oli veel hiljuti suusatajana maailmas päris kõva tegija.

Ma ei süvenenud treeneriotsinguil teistesse juhendajatesse nii põhjalikult, sest lootsin ju kogu aeg, et koostööst Jaanusega saab ikkagi asja! Esialgu treenib Jaanus mind ühe hooaja, siis vaatame edasi.

·• Kas loodad tõesti ühe hooajaga madalseisust pääseda? Suusatamises peaks ju treenerile rohkem aega andma!

Samas olen juba nii palju treeninud ja vanust ka nagu on (Kokk on 26-aastane), et võiks üritada ka eeloleval hooajal teha tulemust, mis rahuldaks mind ennast ning poolehoidjaidki. Loodan just sellele, et Jaanus tunneb mind nii hästi.

·• Mida peatreener Alaver ja suusaliidu ametkond su käigust arvasid?

Suusaliidust pole ma veel kellelegi koostöö alustamisest Jaanusega otseselt rääkinud, vaid spordidirektor Raul Olle on sellest teadlik.

Kuna olen B-koondislase staatuses, saan suusaliidult võrreldes A-koondislastega vaid 50 protsenti toetust laagrites käimiseks - seetõttu ei saa ka eeldada, et pean alaliidule kõigest kohe rääkima.

·• Kui põhjalikult saab Teppan sinu abistamisele pühenduda?

Jaanuse treeninggrupis on veel sportlasi, kellest vähemalt ühe mehe sihid on sama kõrged kui minul... (Kokk ei avalda treeningukaaslase nime, kuid hiljem selgub, et see on Erkki Jallai - toim). Aga eks Jaanus räägib kõigest täpsemalt! Usun, et meie väikeses grupis jagub kõigile piisavalt treeneri tähelepanu.

·• Mainisid oma kõrgeid sihte - palun ütle need siis välja!

Mingisugust konkreetset sihti pole ma veel paika pannud. Eks lähiajal istume Jaanusega maha ja püüame üheskoos tõeni jõuda - üks asi on ju unistus ning teine asi reaalne eesmärk.

Aga selles olen küll kindel, et MM-il 11. koha saanud sportlane ei saa olla andetu... (2007. aasta MM-il Sapporos lõpetas Kokk 50 km klassikasõidu 11. kohaga).

Enne kui Jaanusega eesmärkide juurde jõuame, tuleb mul veel sponsoritega läbirääkimised lõpule viia ja lepingud allkirjastada. Õnneks pole senised toetajad selga keeranud ja usuvad minusse endiselt.

Olle: suurepärane, et Tepu koju tuli!

Eesti suusaliidu spordidirektor Raul Olle tundis suurt heameelt, et Jaanus Teppan ehk Tepu (46), na­gu ta omaaegset kamraadi hüüab, katkestas aasta enne lepingu lõppemist töö Türgi koondise peatreenerina ja naasis kodumaale.

Eesti Päevalehele teadaolevalt asuvad 2006. aasta augustis Türgi koondise etteotsa siirdunud Teppani treeningugrupis lisaks Kaspar Kokale Vancouveri olümpia hooajaks valmistuma juba eelmisel talvel come-back'i alustanud Erkki Jallai, Piret Pormeister ning Kristel Laurson.

„Tepule on see tõsiseks väljakutseks," ütles Olle. „Tema tagasitulek koju ja töö alustamine nende nelja sportlasega lisab Eesti suusaellu teravust ning pingestab konkurentsi. Aga suurimat heameelt tunnen hoopis selle üle, et Tepu tegi Türgiga lõpparve ja asub rakendama oma suurepäraseid teadmisi ja treenerivaistu Eesti suusatamise huvides."

Jaanus Teppanit ei õnnestunud Päevalehel eile kommentaari saamiseks tabada.