Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver leidis, et Tallinna suusasprint võiks asuda konkureerima Düsseldorfiga MK-sarja avaetapi võõrustamise nimel — Reini jõe kaldapealsel toimuv oktoobrikuine jõuproov on hõivanud võistluskalendris kindla koha, kirjutab Eesti Päevaleht.

“MK-etapp oktoobris võiks olla ka Tallinna nišš,” ütles Alaver. “Ükski võistlus pole kellelegi päriselt omistatud — hiljuti kaaluti oktoobrikuise sprindi üleviimist Düsseldorfist Šotimaale Edinburghi.”

“Vähemalt on nüüd Eestiski suvine suusavõistlus lumel ära peetud — tühimik sai täidetud,” lisas Alaver. “Me ei jää enam Soomest, Rootsist ja Norrast maha, kus on juba ammu suvisel ajal lumel suusatatud.”

Pisemaid apse tuli korraldajail ette, aga see on esmakordse üritamise puhul mõistetav. Näiteks segadus ajavõtuga — Peeter Kümmel oli läinud pärast veerandfinaali juba raja äärde publiku sekka, kui äkki kuulis, et tal tuleb siiski edasi võistelda.

Esmakordselt toimunud Tallinna Vanalinna Suusasprindi võitis meestest norrakas Jens Arne Svartedal ja naistest soomlanna Pirjo Manninen. Parim eestlane oli A-finaalist välja jäänud Peeter Kümmel, kes sai kokkuvõttes 7. koha.