Kas Anti Saarepuu, Timo Simonlatser (pildil) ja Priit Narusk suudavad kümne päeva pärast peetavaks hooaja tähtsaimaks võistluseks väärikalt tippkonkurentsi sekkuda?

„Oskan ja julgen kosta vaid toanaabri Timo eest, sest nii Anti kui ka Priit harjutavad oma plaanide järgi meist eraldi,” sõnas Kümmel, kes näitas eelsõidus 15. aega ja suutis seda positsiooni säilitada ka võistluse lõpuks.

„Usun, et Timo puhkab MM-iks hiljutisest raskest treeninglaagrist välja ning esineb seal korralikult. Kõnnime ettevalmistuses piiri peal, rängad koormused mõ­juvad meile erinevalt. Timo vajanuks Valdidentro etapi eel rohkem puhkust,” lisas Kümmel kaas­lase täbarat esinemist lahates.

Kui Kümmelit lahutas eelsõidu parimast, norralasest Eirik Brandsdalist 3,73 sekundit, siis ülejäänud maarjamaalaste kolmik jäi maailma eliidist valgusaastate kaugusele. Saarepuule andis 9,54-sekundiline mahajäämus 48. koha, 10,82 sekundit kaotanud Simonlatser oli 60. ja 13,85 sekundiga parimale alistunud Narusk pidi leppima 67. kohaga.

„Mina igatahes veel pead norgu ei lase,” kuulutas Saarepuu, kelle olek reetis ometi suurt pettumust. „MM-i sprindivõistluseni 24. veebruaril jääb veel kümmekond päeva. Tean, et olen võimeline seal hästi sõitma. Usun endasse ega kavatse untsuläinud MK-etapile kaua mõelda.”

Saarepuu, Simonlatseri ja Naruski vähikäik võrreldes kahe nädala tagase Rõbinski MK-etapiga osutus hirmuäratavaks. Näiteks Saarepuu alistus Venemaal 1,3-kilomeetrisel vabatehnikarajal eelsõidu võitjale vaid 2,33 sekundiga.

„Kui kahe nädalaga on ühele poole võimalikud nii suured kõikumised, siis on usutavasti ka teisele poole,” ütles Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver, kui meenutas hoolealustele kol­me punktikohaga lõppenud Rõ­binski etappi.

Kümmel hankis enesekindlust

Kuidas Saarepuu, Simonlatser ja Narusk MM-iks sügavikust välja aidata? Alaver loodab, et vastust teab koondise sprindirühma juhendav norralane Bjørn Kristiansen, kellega ta eile õhtul hoolealuste esinemist analüüsis.

„Antil on tarvis oma järgmise kümne päeva ettevalmistus üksikasjalikult läbi kaaluda. Rõbinski-etapiks valmistumise näol on tal ju hea mudel olemas. Kui teha õiged otsused, tõuseb ta MM-iks tagasi konkurentsi,” uskus peatreener.

„Timo peab viimasest Haanja treeninglaagrist välja puhkama ja võib samuti MM-il korralikult sõita, Priidule pole uisusprint aga paraku sobivaim võistlusformaat.”

Väsimust kurtnud Simonlatseri arvates jätkub Kristiansenil mõtteainet. „„Kümnesekundilist pakki” ma küll saama ei tulnud,” märkis suusamees. „Eriti uskumatuna mõjub nii suur kaotus Peetri (Kümmel) esinemist vaadates. Ta harjutas Haanja-laagris minust isegi kõvemini, aga kaotas eelsõidu võitjale ainult alla nelja sekundi. Veel Haanjas liikusime Peetriga ühte jalga, Valdidentros olin mina paraku täiesti väsinud.”