Kristjan Port ütles täna Delfile, kommenteerides Eesti suusataja(te) väidetavat vahelejäämist Torino olümpia kordusproovide kontrollimisel: "Saan praegu öelda nii palju: Eesti Antidopingu nõukogu töö on jooksnud liiva. Kahjuks on tegemist olnud kõva vastutöötamisega - mulle öeldi, et FISi ja WADA-sse ei tohi järelepärimist saata."

Port ei täpsustanud, kes talle seda ütles. Küll on mitmest allikast kostunud vihjeid, et sihtasutusest on pärast võimuvahetust ja viimaste kuude erinevaid dopinguskandaale üksmeel kadunud.

Teatavasti otsustas Eesti Olümpiakomitee - kes on SA Eesti Antidoping asutaja ja mille töö eest vastutab - täitevkomitee eelmise aasta lõpus, et lahkunud juhti Valdur Laidi asendab nõukogus EOK president Neinar Seli. Uue liikmena kaasati Toomas Tõniste asemel Eve Unt, vanadest olijatest jäid Port ja Tõnu Seil. Seli ja Unti seob märksõna Tartu Ülikooli kliinikum: esimene kuulub ka selle nõukogusse, teine on spordimeditsiini osakonna vanemarst. 14. jaanuaril määrati Eve Unt ka nõukogu esimeheks.

Undi sõnul lõhestumist ei ole. „Seda ei saa öelda, et on lõhe. On erinevad arvamused, käib diskussioon. Neis asjades ei ole ainult üks arvamus," sõnas ta.

Kui seni andis EAD poolt kommentaare kõneisikuks määratud Port, siis teisipäeva hommikul edastati pressiteade, milles Unt põhjendas, miks kasvuhormooni uute piirväärtuste kinnitamiseni oodatakse ka võimalike otsustega Andrus Veerpalu juhtumis.