See peaks Eesti kahevõistlejatele märkima head uudist, sest lõppenud hooajal tekitati furoori just hüppemäel. „Esimene variant on see, et igal mäel pannakse hüppemeetri eest juurde pool punkti ehk senine minutiline edu muutuks 15-20 sekundit suuremaks. Teine kõnealune variant on olnud igale hüppemeetrile punkti lisamine, mis teeks siis senisega võrreldes boonust 30-40 sekundit," kalkuleeris Nurmsalu.

Ükskõik kumb variant olnuks kasutusel tänavusel talvel, jõudnuks eestlased kahel korral maailma karika punktikohale. Aldo Leetojal jäi parimal juhul punktikohast puudu 9 sekundit ja Kaarel Nurmsalul 14 sekundit.

„Norrakad selle võimaliku muutuse vastu protestivad, kuna neil häid hüppajaid hetkel pole, aga Kesk-Euroopa riigid on kahe käega poolt. Ja tundub, et nende sõna maksab praegu rohkem."

„Aldo kukkus Ruka hüpete liidrikohalt suusatamisega kolmekümne hulgast välja, aga soomlaste Janne Ryynänen on hüpete esikolmiku koha järel kukkunud mitmel korral ka neljakümne hulgast välja. Uue punktiskaalaga ei tohiks sellist nalja enam juhtuda," tõi Nurmsalu näiteks.

Mis aga lõppenud hooaja eestlaste tagasihoidlikku suusavormi puutub, siis tõi Nurmsalu enda poja kohapealt ilmeka näite. Tamsalu Gümnaasiumi abiturient Kaarel suusatas talvel 200 tundi vähem kui soomlaste Anssi Koivuranta. „Kuna Kaarel käib koolis ja üritab asjad korras hoida, siis rohkem polnud lihtsalt võimalik. Esmaspäevast kolmapäevani oli vaid kool ja siis neljal päeval tegime sporti. Selline on reaalsus ja midagi ei ole parata."