Meie talvepealinnas liigub ajavahemikul 22.-31. jaanuar eeldatavasti ligi 1100 sportlast ja tiimiliiget.

„Nii suurt hulka sportlasi ei ole Tehvandi Spordikeskuses varem nii lühikese aja jooksul olnud. Antud võistluste usaldamine meile on kindlaks märgiks, et eestlased on rahvusvahelisel areenil ennast suurvõistluste korraldajatena tõestanud,“ kommenteerib mõlema võistluse korralduskomitee esimees Alar Arukuusk.

Tema sõnul on juunioride MM-ile tulemas lisaks tavapärastele suurriikidele ka eksootilisemate suusamaade esindajad keda igal aastal Otepääl ei kohta. Kaugemad tulijad on Austraalia, Uus-Meremaa ja Argentiina.

Kes täpselt eestlastest Otepää MK ja juunioride MM-i raames võistlustulle astuvad, selgub jaanuari keskpaigaks. Head esitust kodustel radadel oodatakse kindlasti nii noorematelt kui juba kogenud sportlastelt.

Tehvandi Spordikeskuse radasid on lisaks eestlastele suve jooksul käinud proovimas ka mitmed konkurendid välismaalt. Treeninguid on seal läbi viinud nii venelased, poolakad  kui soomlased. Kas see aitab ka jaanuaris head tulemused saavutada ,selgub juba pooleteise kuu pärast.

Selle talve suursündmuse Otepääl avab MK, kus sõidavad  esimesel päeval naised 10km eraldistardist ning mehed 15km eraldistardist klassikatehnikas. Teine võistluspäev toob klassikasprindi, kus naised selgitavad parima 1,2km rajal ning mehed 1,4km rajal.

25. jaanuaril algaval juunioride MM-il panevad tulevased sporditähed oma võimed proovile erinevatel murdmaadistantsidel, kahevõistluses ja suusahüpetes. Esmakordselt peetakse selle raames Eestis ka naiste suusahüppevõistlus.