Peatreener Mati Alaveri sõnul tingis laupäevase altmineku, kus Rehemaa oli eestlaste parimana alles 75., peamiselt asjaolu, et tiim ei saanud hakkama võistlusele eelnenud vihmasajust jäiseks muutunud rajaga, kirjutab Eesti Päevaleht. "Teiseks: paremini esinesid koondised, kes harjutasid ja võistlesid Beitostölenis ka enne MK-etappi."

"Kolmandaks: meil on seljataga neljanädalane laager, kus ei raatsitud endale eriti puhkepäevi lubada - rivaalid olid värskemad," lisas Alaver.

Eilseks teatevõistluseks suutsid klassikaetappe läbinud Rehemaa ja Jaak Mae end veidi koguda, aga Karel Tammjärve ja sprinter Timo Simonlatseri hirmutavalt suur kaotus viimaste vahetuste parematele kukutas Eesti neliku sügavikku, enam kui neljaminutilise allajäämisega võitnud Norrale 18-ndaks.

„Ootame järgmise etapi Kuusamos kah ära - nii hull seis ei saa olla, kui nüüd paistis," tõdes ülikogenud Mae, kellelt kaasaelajad loodavad eeloleval pühapäeval Põhja-Soomes 15 km klassikasõidus võrreldes MK-sarja avastardiga uuestisündi.

„Kuusamo 15 km sõit annab lõpliku vastuse, kas treeninguid tuleb ümber kohendada või mitte," lisas Mae.