Klubi Tartu Maraton juhatuse esimees ja võistluse peakorraldaja Indrek Kelk on seda meelt, et nii kaaluka rahvaürituse, nagu seda on Tartu maraton, telepildi tootmise peaks tagama rahvusringhääling.

"Vaid Tartu maratoni ja Jizerska Padesatka maratoni korraldajad peavad ise kõik telepildi tootmise kulud kinni maksma, ülejäänud suurtel Euroopa maratonidel on avalik-õiguslikud telejaamad suureks toeks," selgitas Kelk.

Korraldajad on kirjutanud projekti ja rahataotluse, teleülekande tootmise kulude katteks, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele. "Pelgalt telepildi tootmine läheb maksma suurusjärgus 1,6 miljonit krooni ja see on meie jaoks väga suur raha. Kui EAS-i toetus ei tule, tõmbame endal pikaks ajaks hinge kinni. Samas hea teleülekanne on maratoni arenguks ülioluline ja siin järeleandmisi teha ei saa," kinnitas Kelk.

Eesmärk on näidata otse kogu maratoni ehk siis toota rahvusvahelist telepilti pea kolm ja pool tundi. "Osa tehnikat tuleb Rootsist ja osa Eestist. Meil on kopter, saanikaamerad ning lisaks kahele suuremale ülekandejaamale veel viis väikest jaama toitlustuspunktides. Peatöövõtja on Rootsi firma Mediatec, kellel pikaajaline Vasaloppeti ülekannete tootmise kogemus," selgitas Kelk.

39. Tartu maraton toimub eeloleval pühapäeval, 21. veebruaril.