Suusahüppekoondise peatreeneri Martin Höllwarthi sõnul on sportlaste ettevalmistused kulgenud hästi, teatab Eesti Suusaliit. „Edasiminek on olnud hea, kuid palju tööd seisab veel ees. Eesmärgiks on jõuda maailmakarikasarjas punktikohale,“ iseloomustas Höllwarth hooaja plaane.

Kunagine Austria tippsuusahüppaja Höllwarth juhendab Eesti koondist alates maikuust.

Suusahüppaja Illimar Pärn hindas Höllwarthi treenerioskusi kõrgelt. „Meeskonna tase on tänu temale kõvasti tõusnud. Lisaks kõigele muule oskab ta meid ka psühholoogiliselt treenida ja õigesti mõtlema panna. Räägitakse, et suusahüpped sõltuvad 90 protsendi ulatuses psüühikast,” ütles Pärn.

Noori kahevõistlejaid juhendab teist aastat soomlane Petter Kukkonen. Kukkoneni sõnul on koondise liikmed omavahel suhteliselt võrdsed ja nende vahel valitseb tervistav konkurents. „Hooaja eesmärgiks on maailmakarikasarja etappidel punktikohale saada ning ka juunioride MMil hästi esineda,“ rääkis Kukkonen.

Kahevõistlejad on Kukkoneni treeningmeetoditega väga rahul. „Terve treeningprotsess on teistsugune. Peamine erinevus võrreldes varasema ajaga on rohke tehnoloogia kasutamine. Näiteks kasutame nüüd ka videot ja arvuteid tulemuste analüüsimisel,“ rääkis kahevõistleja Kaarel Piho.

Suusaliidu kahevõistluse ja suusahüpete ala juhataja Roomet Pikkor lisas, et austerlasest treeneril Martin Höllwarthil ja soomlasest treeneril Petter Kukkonenil on olnud koondistele igati positiivne mõju. „Poisid usaldavad Martinit ja Petterit täielikult,“ sõnas Pikkor.

Lisaks arvukatele treeninglaagritele on Eesti suusahüppajad ja kahevõistlejad harjutanud ka uuel Tehvandi hüppemäel. Jaanuaris valminud mäe kohta jagub Martin Höllwarthil palju kiidusõnu. „Olen ise sellelt mäelt hüpanud ning võib öelda, et see on samalaadsete mägede seas maailma parim,“ ütles ta.