Ilves hüppas 99 meetrit ja teenis selle eest 114,2 punkti. 5 km murdmaadistantsi eel kaotas ta liidrile, norralasele Jarl Magnus Riiberile minuti ja 22 sekundiga.

Murdmaadistantsil suutis Riiber oma esikohta hoida ning edestas finišis Vinzenz Geigerit (Saksamaa) 44,3 ja oma koondisekaaslast Jörgen Graabakit 44,5 sekundiga.

Ilves loovutas murdmaarajal neli positsiooni, kuid sai igati korraliku 18. koha. Kaotust võitjale kogunes tal minut ja 37 sekundit. Seejuures jäi esikümme eestlasest vähem kui poole minuti kaugusele.

See oli Ilvesele tänavu kolmas kord MK-punktidele jõuda - eelmisel Oberstdorfis toimunud jõuproovil oli eestlane saanud 25. ja Val di Fiemmes 27. koha.

Juba hooaja üheksanda võidu pälvinud Riiber juhib MK-sarja 1010 punktiga, Graabak kaotab teisena 359 silmaga. 11-st etapist vaid kolmel osalenud Ilvese arvel on 17 punkti, mis annab 41. koha.

"Alustades hüppemäest, siis tegin oma keskmise hüppe ära. Seal olid hästi keerukad olud ja olenes, kuidas kellelgi õnnefaktor ka oli," rääkis Ilves, vahendab ERR Sport. "Minu sooritus oli enam-vähem. Mitte parimast parim, vaid oma stabiilne hüpe ja ma arvan, et suusarajal oli ka kindlasti viimaste sõitude parim tunne. Jõudsin päris heas kiires pundis sõita ja viimasel ringil käiku juurde ka panna," lisas ta. "Ma arvan, et kokkuvõttes ülemäära rahuloluks põhjust pole, aga oma keskmine sooritus tuli ära."