Paarissõidu lühikava võitsid Tatjana Volosozhar ja Maxim Trankov, kellel on nüüd vabakavale minnes Aliona Savchenko ja Robin Szolkowy ees 8-punktine edumaa. Mõlemad paarid on maailmameistrid ja kindlasti on mõlemal võimalus võita, kuid 8 punkti on päris palju ning see annab venelastele eelise. Sakslastest 5 punktiga on maas Vera Bazarova ja Yuri Larionov ning neist omakorda 1 punkti kaugusel taas Venemaa paar Ksenia Stolbova ja Fedor Klimkin, kellel oli täna üks huvitamaid kavasid. Paarissõidu elemendid on suhteliselt aeganõudvad ning nende vahele jääb vähe aega esituse jaoks, kuid neljandal kohal olev paar tegi seda väga hästi.

Eilne kõige parem uudis on loomulikult Jelena Glebova seitsmes koht. Kui aus olla, siis ma ei oodanud seda, sest vabakavaga on tal alati olnud raskusi. Aga eile õnnestus pea kõik! Tõsi, mõne hüppe väljasõit ei olnud päris puhas ning kohtunikud läksid kvaliteedihindega nendel hüpetel miinusesse. Esitluselt oli see kindlasti tema parim vabakava, mida ma olen näinud. Seitsmes koht tähendab ka veel seda, et järgmisel aastal saab Stockholmi EM-ile sõita meilt kaks tüdrukut ja seda hirmu ei ole, et meil pole kedagi selle väärilist, kuna Helery Hälvin ja Gerli Liinamäe, kes küll esituse poolest jäävad Glebovale alla, olid Eesti meistrivõistlustel tehnilise hinde poolest mõlemad EM-i esikümnes.

Naiste üksiksõidu kaksikvõit läks Venemaale. Värskeks Euroopa meistriks krooniti noor Julia Lipnitskaja, kes ei eksinud kava jooksul kordagi. Iluvõimlejatele sarnase painduvusega Lipnitskaja sai piruettides maksimaalsed hinded ja hüpetes oli ainsaks miinusmärgiga elemendiks lutz, mis ei ole tal tehniliselt päris korrektne (lutz ja flip on hüpped, kus tehniline paneel, kes oli sellel korral päris range ja kohtunikud peavad jälgima tõukel uisukanti, kuna see on peamine asi, mis neid hüppeid eristab). Vabakavas kaheksa punkti vähem teeninud Adelina Sotnikova, kes tegi kolm viga, sai hõbeda. Kaks viga oli Sotnikoval hüpetes ja üks piruetis, kus ühes olulises asendis jäi ringide arv väikseks ning tulemuseks taseme 4 asemel tase 1. Aga Sotnikovale ei oleks piisanud ka puhtast kavast selleks, et kuld endale saada. Carolina Kostner, kes tegi terve kava jooksul kaks viga, sai pronksi ning oli selgelt pettunud. Kostneri hüpete pagas ei ole küll venelastega samavääriline, kuid esitus on tal selgelt parem ja teine hinne kõrgem, kuid see vahe ei peegeldunud piisavalt hinnetes, eriti lühikavas.