"Tuharalihases on kibe valu, mis teeb ka seljale piina. Täna sõidan kahe lennukiga Tallinnasse. Hetkel on selg väga kange, kuid kardan just lende. Ega see istumine midagi head ei tee," tunnistas Nurmsalu Delfile.

Nurmsalu loodab täna õhtul või homme hommikul saada doktor Virve Vase juurde kompuuter­uuringutele, et saada selgust, milles täpsemalt probleem.

Esimesed probleemid hakkasid suusahüppajal poolteist kuud tagasi, kui vasak tuharalihas närvivalust märku andis. "Mõnes asendis oli valusam, aga ma ei pööranud sellele tähelepanu - sa pole sportlane, kui sul kuskilt ei valuta."

Nurmsalu lootis, et soojal maal, kus ta nädal aega treenimas käis, valu taandub. Nii läkski, aga Eestisse jõudes tuli piin tagasi. "Trenni sain teha, aga Soome laagris läks hullemaks."

Mures suusahüppaja käis massööri juures, lasi isegi nõelravi teha ja sõi põletikuvastaseid rohtusid, kuid valu ei taandunud. "Tegin eile proovihüppe, mis kujunes täielikuks katastroofiks. Treener Topi Sarparanta sõnul läksin mäe otsalt lendu nagu märg rätik. Maandumisel kadus seljal liikuvus. Enam ei saa istuda, astuda ega lamada."

Koos treeneriga otsustati, et valuvaigistite toel MK-etapil hüppamisel pole mõtet. See oleks isegi eluohtlik.

Mis valu põhjustab?

Nurmsalu pidas doktor Vasega telefoni teel nõu ning varem tehtud selja röntgenpiltide abil pakkus tohter, et valu võib olla põhjustatud 2007. aastal mootorrattaga kukkumise järel murtud nimmelülist.

Nurmsalu ise loodab nädala-paariga tagasi hüppemäel olla. "Aastavahetusel, nelja hüppemäe turneel, tahaks kindlasti juba võistelda. Ning kindlasti olümpial. Usun, et lood pole väga hullud."