Kahevõistlejatest olid kohal Kail Piho, Han-Hendrik Piho, Karl August Tiirmaa, Kristjan Ilves ja peatreener Tambet Pikkor ning suusahüppajatest Martti Nõmme ja Siim-Tanel Sammelselg ning treener Jaan Jüris. Puudus vaid koos Soome koondisega laagris viibiv Eesti parim suusahüppaja Kaarel Nurmsalu.

Suusahüppajatele on tuleva aasta veebruaris toimuvaks Sotši taliolümpiaks broneeritud hetkel üks koht, mis kuulub kindlalt Nurmsalule, kuid ka 20-aastane Nõmme avaldas täna lootust, et kui ta kogub MK-sarjas teatud arvu punkte, pääseb suurvõistlusele temagi.

Kahevõistlejatel on Sotši olümpial kindlad kaks kohta, mis praeguse seisuga kuuluksid eelmisel aastal MK-sarjas punkte kogunud vendadele Pihodele. Välistatud pole ka kogu neliku suurvõistlusele pääs, kui Ilves ja Tiirmaa selleks vastavad kvalifikatsiooninõuded täidavad.

Kvalifikatsiooni nimekiri läheb lukku 20. jaanuaril ning et keegi peale Nurmsalu ja Pihode veel olümpiale pääseks, tuleks kahevõistlejatel olla selleks ajaks MK-sarjas kokkuvõttes 55 parema ja suusahüppajatel 70 parema seas. "Kui Ilves ja Tiirmaa toovad ka MK-punkte, siis tõenäoliselt saame kahevõistluses neli meest olümpiale peale," ütles kahevõistluse ja suusahüpete alajuht Roomet Pikkor.

Peagi avaldame ka videointervjuud Kail ja Han-Hendrik Pihoga ning suusahüppajate treeneri Jaan Jürisega. Seniks vaata pressikonverentsi pilte! Pressikonverentsi eel sõlmis suusaliit toetajatega sponsorlepingud ning alaliidu peasekretär õnnitles eile 50. juubelit pidanud vendade Pihode isa Aigar Pihot.