“Kaks päeva vahet, kuid üsna võrreldamatud olud. Täna olid rajad pehmevõitu, ei võimaldanud teravat minekut. Mulle seesugune trass ei istu,” hindas Saue. “Peamiseks sai finišisse jõudmine,” lisas Saue naerdes.

“Reedese sprindi ajal olid seevastu pea ideaalsed olud. Siis sujus ka laskmine veatult, eile korjasin aga trahviringe. Raske sõit oli,” kommenteeris Saue.

“Praegune seisund on minu meelest just niisugune, nagu ta ligi kuu enne MM-võitlusi peab olema. Väsimust pole, tippvormi ka mitte. Üht-teist on vaja veel lihvida, et hooaja tähtsamateks startideks parimasse hoogu jõuda,” poetas Saue.

Reedel oma esimese laskesuusatamise MK-etapi võinud soomlanna Kaisa Varis pudenes eile esikümne lõppu, eksides tiirudes nagu Sauegi kolmel korral.

“Mulle Varise sprindivõit ehk nii suur üllatus polnudki. Endise murdmaaässana on ta mõistagi suusarajal kiire, algaja laskesuusatajana aga lasketiirudes ebastabiilne. Kord saab sprindis viis-kuus trahvi, juhtub aga, et pääseb puhtalt,” iseloomustas Saue.

Varis kulutab oma laskudeks ka poole enam aega kui selle ala spetsid. “Andke Kaisale veel aega, tuleb kogemusi, lisandub ka võite,” kõhistas Saue.

Laskesuusatamise MM toimub sel aastal Östersundis 8.-17. veebruarini.