„Lippu ei saa veel langetada — pikk hooaeg on ees ja tuleb edasi võistelda!” tõdes 24-aastane Saue, kes jõudis sprindis teenitud viie punktiga vähemalt punktisaajate sekka. „Masendusest päästab ka teadmine, et mullu tegin pärast viletsat avaetappi järgmisel osavõistlusel Hochfilzenis kaks korralikku

etteastet. Mul on nüüd neli päeva enne Hochfilzeni-starte aega atra seada.”

Reedel Austria Alpides sõidetaval 7,5 km sprindidistantsil ja laupäevases jälitussõidus tahab Saue juba kraadi võrra paremini esineda.

„Eelmisel hooajal sain pärast luhtunud avaetappi seal sprindis 11. ja jälitussõidus 13. koha,” meenutas piiga. „Kolmandasse, neljandasse ja viiendasse kümnesse jäämine ei rahuldaks mind kuidagi — kui suutsin eelmisel hooajal sammu edasi astuda, peab ka sel talvel areng jätkuma.”

Ka eelmisel hooajal noppis Saue avaetapilt vaid viis punkti — tõsi, toona kogus ta need 26. kohaga, sest punktisüsteem oli teine. „Viis punkti mõjuvad suhteliselt nõrga lohutusena, sest 36. koht on ikka halb. Mullu oleks sellega ju tühjade pihkudega jäänud,” tõdes ta.

Saue tegi laupäeval sprindis esimeses tiirus ühe möödalasu, läbis teise laskekorra puhaste paberitega ning kaotas lõpuks hiinlannast võitjale Chunli Wangile 1.48,9.

Eilne jälitussõit kujunes Sauele paraku tõeliseks kannatuste rajaks — kuus möödalasku kukutasid ta kuuenda kümne algusesse. Mööda tuiskas ka 53-ndana distantsile läinud 23-aastane koondisekaaslane Kadri Lehtla, kes eksis tiirudes vaid korra ning teenis 39. kohaga hooaja esimesed MK-võistluste punktid.

„Retsept tulemuste parandamiseks on ju lihtne — tuleb kiiremini suusatada ja täpsemalt lasta,” märkis Saue, keda vedas laskmine alt ka mullusel avaetapil, kus ta tegi 15 km sõidus seitse möödalasku.

„Selge, et nelja päevaga, mis Hochfilzeni-etapini jääb, imesid ei sünni, aga pimedast sügavikust valguse kätte on siiski võimalik jõuda. Vaatame, mis juhtub — vähemalt praegu liigitan Östersundi-etapi kategooriasse „vahest ikka juhtub” ning katsun kiiresti ära unustada,” lisas ta.

Tobreluts parim eestlane

Saue ja Lehtla kõrval avas nädalavahetusel punktiarve ka Indrek Tobreluts, kes teenis 10 km sprindi 33. kohaga kaheksa punkti. Tobrelutsu saavutus jäi Östersundi-etapil ühtlasi Eesti koondise parimaks tulemuseks.

Neljanda eestlasena korjas Rootsis punkte Roland Lessing, kes tegi seda juba kolmapäevase 20 km sõidu 36. kohaga.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes