Ometi ei rutta ta kõigile kuulutama, et tahab juba algaval hooajal pjedestaalile tõusta. Eelmisel hooajal MK-sarja etappidel 15 km distantsil viienda ja kaheksanda koha saanud nääpsuke piiga jääks rahule, kui suudaks möödunud talve tulemusi korrata.

Samas ei pea kevadel Tartu ülikooli informaatikuna lõpetanud Saue ühtki konkurenti alistamatuks. “Tean, et vähemalt teoorias on kõik võidetavad. Olen tõepoolest võimeline kõigiga võidu sõitma, olen selles kindel,” ütles 23-aastane sportlikus peres sirgunud naine.

Siiski talitses Saue end ülehomme Soomes Kontiolahtis algava MK-sarja eel ootuste kruvimisel. Ta meenutas hoopis möödunud hooaja esimese MK-etapi tagasihoidlikku algust, kui sai parimal etteastel 39. koha.

“Sprindis ei tahaks 60. kohast tahapoole kukkuda, sest see tagab viimasena pääsu jälitussõitu,” lausus Saue. “Järgmine piir on jõuda 30 parema hulka, et teenida MK-sarja punkte. Esimestel etappidel tahaks saada oma sõiduvormi kohta tagasisidet, kuidas teistega võrreldes asun. Sisetunne ütleb, et kõik on kontrolli all.”

Tänu laskesuusakoondise eelarve suurenemisele harjutas Saue maist alates treeningulaagrites, mis on võimaldanud taastumisele rohkem tähelepanu pöörata. Ta tegi treeningutel vaid kosmeetilisi muudatusi, sest mullune kava läks täkkesse.

“Mu sõidukiirus pole veel maailma tipp,” ütles Saue. “Eelmisel hooajal kaotasin sprindis keskmiselt poolteist minutit, mis tegi 30 sekundit ühe ringi kohta. Olen üritanud sõidukiirust parandada. Kuidas välja kukub, ei julge esimese etapi eel öelda.”

Laskmine, eriti püstitiirus, valmistab Hillar Zahkna käe all harjutavale Sauele aeg-ajalt siiski meelehärmi.

“Laskmine vahel õnnestub, vahel mitte,” ütles Saue. “Aga eelmisel hooajal polnud teisiti. Tean, et treeningute põhjal ei saa järeldada, et nii läheb ka võistlustel. Olen teinud tasakaaluharjutusi, kokkuvõttes on vaja ikka tiirus märkidele pihta saada.”

Laskesuusakoondise päralt on kogu hooaja kolmeliikmeline hoolderühm, üks määrdemeister kuulub vajadusel Saue käsutusse. “Kui tahan, et valmistataks ette minu suuski, siis nii ka tehakse. Nõuda küll pole tarvis, inimestega saab ju kokku leppida,” lausus Saue.

Puhkehooaja võtnud kahekordse olümpiavõitja Kristina Šmiguni eemalejäämisel vabanes Eesti parima naistalisportlase poodium.

“See pole minu jaoks kõige olulisem tiitel,” lausus Saue. “Pealegi näitas Piret Pormeister möödunud hooajal murdmaarajal häid tulemusi, tema võib seda kohta tahta. Sügiseste etteastete põhjal on astunud tubli sammu iluuisutaja Jelena Glebova, kes on mu meelest praegu naistest parim talisportlane.”