Hetkel on võistlustele registreerunud 20 riiki, kuid arv kasvab päev-päevalt. Registreerunud on kõik tugevamad talispordi- ja laskesuusamaad, erinevaid koondisi on oodata umbes 30.

Kahapäevase võistluse avapäeval 5. jaanuaril sõidetakse meeste ja naiste individuaalsõit, 6. jaanuaril on kavas sprindivõistlused. Võistlused on pealtvaatajatele tasuta.

Selle talve suurim talispordiüritus

20.novembril Tehvandi spordikeskuses toimunud võistluste korraldajate koosolekul anti ülevaade võistluste ettevalmistamisest ning tehnilisest valmisolekust.

„Otepääl toimuvatel laskesuusatamise võistlustel on Eesti talispordi jaoks eriline tähtsus, kuna tegemist on selle hooaja suurima rahvusvahelise talispordiüritusega,“ sõnas Eesti  Laskesuusatamise Föderatsiooni president ja IBU CUP võistluste orgkomitee esimees Aivar Nigol. „Ka on IBU Cup osavõistluse korraldusõiguste ELSF-ile usaldamine jätkuks varasemale edukale koostööle ning kinnituseks sellele, et oleme rahvusvaheliste laskesuusatamise võistluste korraldajatena IBU-le arvestatavad partnerid. Ühtlasi kutsun kõiki spordihuvilisi võistlustest osa saama ja Eesti laskesuusatajatele kaasa elama. Üheskoos kujundame võistlustest selle talve parima spordipeo."

Varasemalt on ELSF korraldanud 2007. aasta suvebiathloni MM-i, 2008. aastal IBU suvised karikaetapid Haanjas ja Otepääl ning 2010. aasta U-26 Euroopa meistrivõistlused.

Operatiivset infot ja ettevalmistuste kulgu saab jälgida spetsiaalselt võistluste jaoks avatud koduleheküljelt www.otepaa.biathlon.ee – lehekülg on nii eesti kui inglise keelne.

Otsitakse vabatahtlike

Võistluste korraldamisest võtavad osa paljud vabatahtlikud. Peamiselt on need Otepää inimesed, kes on varemgi laskesuusavõistlustel abiks olnud, kuid juba on huvi tuntud kaugemateski paikadest ning abikäsi oleks juurde vaja veelgi. Vabatahtlikud leiavad rakendust lasketiirus, turvakontrollis, stardi- ja finišialas abiks olles. Kui soovid IBU CUP 4 Biathlon Otepää 2013 võistlustel vabatahtlikuna kaasa lüüa, siis võta ühendust vabatahtlike koordinaatori Marju Külmaga tel. 55 608 911 Sinu abi on teretulnud!

IBU CUP 4 Biathlon Otepää 2013 võistluste ajakava

05.01.2013
Kell 10.15 individuaalvõistlus naised
Kell 13.30 individuaalvõistlused mehed

06.01.2013
Kell 10.15 sprint naised
Kell 13.30 sprint mehed

Lille- ja auhinnatseremoonia toimub peale võistlust laskesuusatamise staadionil.