EOK peasekretär Siim Sukles selgitas, et kuniks sportlane pole dopingutarvitamises süüdi mõistetud, pole neil mingit alust teda ignoreerida. Ta lisas, et helistas isiklikult Šmigun-Vähile ja pakkus lõpusirgel olevate Tartu Ülikooli majandusõpingute lõpetamiseks alla 300-eurost stipendiumi. Kahekordsel olümpiavõitjal on vaja koguda veel viimased ainepunktid ning teha lõputöö.

"Varem ei saanud me seda teha, kuna ta oli EOK täitevkomitee liige (lausa asepresident - G.L.). Olnuks narr anda talle õppetoetust ajal, mil ta meie organisatsioonis töötab," ütles ta ja lisas, et sportlaste edasise karjääri toetamine pärast tippsporti on olnud EOK prioriteetide seas juba kümme aastat.

"Me tahame, et endised tippsportlased ei jääks ula peale. Dopingujuhtum sai alguse 2013. aasta detsembris, käes on 2016. aasta lõpp. Kas me peaksime temast kui paariast eemale hoidma? See oleks minu jaoks igatepidi ebainimlik."

Šmigun-Vähi astus Tartu ülikooli majandusteaduskonda 2012. aastal, öeldes toona Õhtulehele: "Ma pole veel leidnud, millega elus edasi minna, pole leidnud ametit. Õppimine avardab silmaringi ja loodetavasti avastan midagi, mis kirge tekitab."

Šmigun-Vähi kahtlased dopinguproovid kaheksa aasta tagusest olümpiast tulid välja 2014. aasta Sotši olümpia ajal, mil Venemaa meedia teatas, et vähemalt neli Torino olümpia dopinguproovi on järeltestimise käigus osutunud positiivseks ning kahtlustatakse ka Eesti suusatajaid. 6. veebruaril tegi Šmigun-Vähi ise meediale pöördumise, öeldes, et "sai kaks kaks kuud tagasi teate, et kaheksa aastat tagasi, 2006. aasta Torino OM-i käigus võetud dopinguproovide uuel kontrollimisel A-proovist ei ole leitud keelatud aineid, kuid väidetavalt leidub selles molekule, mille kaudu on tuletatud kahtlustus keelatud aine kasutamisest".

2016. aasta sügissemestri stipendiaadid: Sten-Erik Anderson (sõudmine), Valentin Bassov (veemoto), Meril Beilmann (laskesuusatamine), Priit Biene (enduro), Markus Ellisaar (kergejõustik), Timmo Jeret (jalgrattasport), Klen-Kristofer Kaljulaid (judo), Kaari Kink (võistlustants), Kristjan Koll (suusatamine), Toomas Kollo (suusatamine), Anastassia Kovalenko (motosport), Allar Lamp (kergejõustik), Alensandr Marmeljuk (judo), Kaarel Nurmsalu (kahevõistlus), Peeter Olesk (laskmine), Tanel Paabo (karate), Märten Pajunurm (jalgpall), Anna Pohlak (purjetamine), Piret Pormeister (suusatamine), Anneli Preimann (vibusport), Henri Roihu (purjetamine), Mario Saunpere (sulgpall), Kenneth Soo (käsipall), Kristina Šmigun-Vähi (suusatamine), Kati Tolmoff (sulgpall), Anette Veerpalu (suusatamine).