Näiteks Ameerika suusaajakiri „Skiing Magazine" kirjutab oma oktoobrinumbris kuuest andekast freestyle suusatajast, kellel tasub tulevikus silma peal hoida. Viie lootustandva USA noorsportlase kõrval on mujalt maailmast ainsana mainitud Eesti tüdruku Kelly Sildaru nime.

Kelly isa Tõnis Sildaru sõnul sai tütar mäele kaasa võetud juba kaheaastaselt.„Eks sealt see kõik alguse saigi. Alguses õppis Kelly niisama sõitma, mõned aastad hiljem proovis ta juba esimesi hüppeid. Koos sõpradega mäel sõites ja harjutades on tase vaikselt tõusnud ja nüüd oleme jõudnud sinnamaani, et Kelly teeb trikke hüpetest, libistab torusid ja harjutab half pipe´is," lisas isa Tõnis.

Front flip 720, 540 vasakule ja paremale (540 ja unnatural 540), selg ees 360 (switch 360) pipe´is 540, boxile 270 peale, railil 270 välja  - see on loetelu trikkidest, mis kuuluvad hetkel Kelly pagasisse.

Kuna Kelly alustas sügisel kooliteed Tallinna Saksa Gümnaasiumis siis enamus treeningutest toimub ka pealinnas. Tallinnas on olemas batuudikeskus "Skypark", kus saab edukalt kevadel ja sügisel harjutada. Batuuditreeningud on kindlasti freestyle suusatamises väga tähtsal kohal.

Suvel harjutab Kelly aga  rohkem Männikul, sinna on  ehitatud spetsiaalsed vettehüppe tornid. See on oluline osa Kelly treeningutes ja vette on  tunduvalt valutum uusi trikke harjutada. Talvega on natuke keerulisemad lood, lumeolud   Tallinnas kahjuks väga kiita  pole, seega käiakse võistlusvabadel nädalavahetustel harjutamas Soomes või Lätis. Küll oleks vaja Tõnis Sildaru sõnul  harjutada ka nädala sees ja üha enam oleks vaja  sõidutunde lumel juurde saada kevade, suve ja sügise arvelt, kuna lumel harjutamine on siiski kõige olulisem. Seega võib öelda, et hetkel on Tallinnas rahuldavad treeningtingimused, kuid mida aasta edasi, seda rohkem tuleb leida võimalusi, et saaks pikemalt lumel olla.

Tõnis Sildaru sõnul on eeloleval hooajal  plaanis lisaks Skandinaavias toimuvatele võistlustele ka mõnel suuremal Euroopa võistlusel  kaasa teha. Üks nendest on ilmselt  Polish Freeskiing Open, kus osaleb umbes 100 freestyle suusatajat.

„Põhiliselt võtamegi osa Skandinaavias toimuvatest võistlustest. Eelmine aasta käisime Rootsis osalemas võistlustel, kus Kelly võistles ühes klassis poistega (10 ja nooremad), seal näiteks õnnestus tal võit koju tuua" selgitas Tõnis Sildaru.