Esikoht kuulus favoriitidele, Venemaa I võistkonnale, kus sõitsid Alena Trapeznikova ja Sergei Gorlanov (46.14). Selge vahega tuli nende järel hõbedale Rootsi (+00.52) koosseisus Markus Lundholm ja Magdalena Olsson.

Pronksi eest heitlesid terve võistluse Eesti ja Soome. Medali saatus otsustati umbes poolteist kilomeetrit enne finišit, kui Mattis Jaama valis üle-eelviimasesse KPsse minekuks vahetult tema ees sõitnud Soome esinumbrist, sprindi pronksmedalistist Tuomas Kotrost erineva teevaliku ning julge risk õigustas end: see andis Jaamale viimaseks kilomeetriks otsustava kuuesekundilise edumaa. Finišis jäi Eestit esikohast lahutama 1.36, Soomet 1.42.

Daisy Kudre: „Oleme mõlemad Mattisega väga rahul, oli väga äge võistlus: tehniline, pingeline. Oma sõitudega olen samuti väga rahul: pääsesin esimesel ringil kohe võistlejate etteotsa, sain teha oma sõitu, enesetunne hea, vigu ei teinud, oli lahe mees-mehe vastu võistlus.“

Mattis Jaama: „Daisy tuli avavahetuselt teisena, ainult neli sekundit Trapeznikovast maas, minu eesmärk oli edu hoida. Teine vahetus sujuski mul suurepäraselt: tempo oli hea, vigu ei teinud. Neljandas vahetuses nii sujuvalt ei läinud, kohe esimesse kontrollpunkti minnes tegin suurel kiirusel paralleelsituatsiooni vea, mille ajalist suurust ei teagi. Kartsin korraks, et olen edu maha mänginud ja oleme medalimängust väljas. Õnneks suutsime siiski püsida liidreid püüdvas pundis, võistlus jätkus ja kõik sujus edasi paremini. Lõpp hea, kõik hea!“

Kokkuvõttes kinnitasid mõlemad, et said kirja mitte ainult oma parima sprinditeate tulemuse, vaid tegid täna ka läbi aegade parima soorituse, kuna nii väike pole neil vahe võitjatega kunagi olnud. „Rada sobis meile hästi, ka suusad olid meil täna taas väga head. Kõik läks hästi!“ ei hoidnud pronksmedalistid finišis rõõmuemotsioone tagasi.

Homme on Hantõ-Mansiiskis puhkepäev ning nädalavahetusel ootavad ees veel kaks rasket võistluspäeva: laupäeval tavarada ning pühapäeval teatesõidud.