Eestlaste lootused kõrge koha eest võidelda kustusid juba avavahetuses, mille meie meeskond lõpetas kümnendana, kaotades liidritele juba 54 sekundiga.

Eesti meeskond, kes sõitis koosseisus Peeter Kümmel, Andrus Veerpalu, Jaak Mae ja Eeri Vahtra, edestas lõpuks Rootsit ja kolme Soome meeskonda.

Esikoha sai lõpuspurdiga Norra II meeskond, järgnesid Norra esindusmeeskond ja Saksamaa. Võitjate eest sõitsid Simen Östensen, Roger Aa Djupvik, Sjur Röthe ja Kristian Tettli Rennemo.

Sõidu käik:

IV vahetus:

FINIŠ: Lõpuspurdiga võtab esikoha Norra II meeskond. Norra esindusmeeskond on teine, Saksamaa kolmas. Napilt jääb esikolmikust välja Venemaa. Eesti saab kaheksanda koha, kaotades lõpuspurdiga Soomele 0,7 sekundiga. Kaotust võitjale kogunes meie meeskonnal 1.38.

33,3 km: Vahtra püsib Rootsi ja Soome järel üheksandal kohal. Juhtgrupis on endiselt Saksamaa, Venemaa, Norra, Norra II, Venemaa II ja Itaalia.

Eesti eest sõidab Eeri Vahtra.

III vahetus:
30 km: Jaak Mae tõstis Eesti teatemeeskonna seitsmendaks, kuid kohe kannul on Rootsi ja Soome. Juhib Norra, ees on sama kuuik. Eesti kaotab liidritele 48 sekundiga.

26,6 km: Ees on kuus meeskonda: Saksamaa, Venemaa, Norra, Norra II, Venemaa II ja Itaalia. Eesti on endiselt kaheksas ja kaotab 39 sekundit.

Esimest vabatehnikaetappi sõidab Eestil Jaak Mae.

II vahetus:
20 km:
Eesti vahetab kaheksandana, kaotust liiderkolmikule 49,7 sekundit (etapi alguses 54). Veerpalu sai vahetuse lõpus ka Soome esindusvõistkonnast mööda.

18,3 km: Ees on sama juhtkolmik. Veerpalu on tõstnud Eesti üheksandaks ja mööda Soome II võistkonnast. Eesti kaotus liidritele on 51 sekundit.

16,6 km:
Ees on kolmik: Võlegzanin (Venemaa), Angerer (Saksamaa) ja Johnsrud Sundby (Norra). Rootsi ja Itaalia kaotavad 15 sekundiga. Eesti endiselt kümnes ja vahe liidritega 47 sekundit (stardis oli 54).

13,3 km:
Veerpalu on vähendanud vahe liidritega 38 sekundile. Ees püsib 7-liikmeline grupp, millest mõne sekundi kaugusel on veel kaks meeskonda.

Eesti eest sõidab Andrus Veerpalu.

I vahetus:

10 km: Esimesena vahetab Norra I, kohe järel Venemaa ja Norra II. Soome II, Rootsi ja Saksamaa on kümne sekundi kaugusel. Eesti vahetab kümnendana, kaotust juba 54 sekundit.

Kümmel kustub kolmanda ringi alguses ja jääb grupist maha. Eesti eelviimasel kohal.

6,6 km:
kõik 12 meeskonda endiselt koos. Kümmel on kuuendal kohal, juhib jätkuvalt Norra.

3,3 km peal on Kümmel neljas, juhib Eldar Rönning ja Norra I meeskond. Suur grupp püsib koos.

Avavahetust sõidab Eesti meeskonnas Peeter Kümmel.