Neidude seas ei andnud Oberhofi spordigümnaasiumi suusatajad teistele mingit võimalust, sakslannad võtsid kolmikvõidu: esimene oli Antonina Fräbel (16.22,8), teine Melanie Schäfer (+ 24,4) ja kolmas Katherine Sauerbrey. Audentese spordigümnaasiumis õppiv Peek kaotas võitjale 51,9 sekundit. „Rada oli täna suurepärane ja sõiduga võin ka rahule jääda,“ sõnas Peek, vahendab Eesti Koolispordi Liit.

Noormeeste seas kuulus Luts viimase ringini liidergruppi. „Kuid viimasel tõusul läksid nad eest ja siis ei olnud mul enam midagi juurde panna,“ lausus Tallinna Saksa gümnaasiumi esindaja, kes kaotas võitja Dmitri Orehhovile (Üldhariduskool Nr. 10, Venemaa) 36,4 sekundiga. Teine koht läks võitja koolivennale Anton Aleksejevile (kaotust 1,2 sekundit), kolmas oli prantslane Thomas Cote Thomas Cote (Lycée Xavier Marmier,+ 9,6).

Nooremas vanuseklassis läbisid nii tüdrukud kui ka poisid 5 km. Tüdrukutest võitis Kristina Oberthaler (Schladmingi suusaakadeemia, Austria), eestlaste parimana oli Mariel-Marii Pulles (Otepää gümnaasium) üheksas. Poistest oli kiireim Pascal Fräbel (Oberhofi spordigümnaasium, Saksamaa), Marten Jõeäär (Toila gümnaasium) kaotas 3.51 ja oli 24.

Koolide arvestuses juhib nooremate neidude seas Schladmingi suusaakadeemia (Austria), Eesti koolidest on Põlva ühisgümnaasium kuues. Poiste parim on Oberhofi spordigümnaasium, Haanja kool on kuues. Vanemate neidude arvestuses on seni kiireim olnud samuti Oberhofi spordigümnaasium, Audentese tüdrukud hoiavad neljandat kohta. Noormeeste arvestuses juhib Venemaa Üldhariduskool nr 10, Tallinna Saksa gümnaasium on viies.

Neljapäeval on kavas teatesõidud, mis selgitavad ka Koolide MM-i võitjad üldarvestuses.

10.-14. märtsini toimuval MM-il osaleb 137 noort suusatajat üheksast riigist. Noorte võistlust toetavad Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium, Hasartmängumaksu nõukogu, Eesti Kultuurkapital, Hansabuss, Tehvandi spordikeskus ja Eesti Suusaliit.