„Tegu oli erinevate asjaolude küllaltki rumala kokkulangemisega,” ütles Kümmel Eesti Päevalehele. „Me oleks võinud Timoga trehvata ka mujal. Panen käe südamele ja luban, et ma ei ole kunagi olnud ega kavatse ka hakata peo- ja napsimeheks.”

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver oli oma sportlaste režiimirikkumisest teadlik. „Meil oli väga tõsine jutuajamine, rääkisime asjad juba selgeks,” kinnitas tunnustatud juhendaja.

Veerpalu teeb homme esimese tempotreeningu

Põsekoopapõletikku raviv Andrus Veerpalu lõpetab peagi antibiootikumikuuri ja plaanib alles homme teha esimese tugevama tempotreeningu pärast 4. jaanuaril lõppenud mainekat mitmepäevasõitu Tour de Skid.

„Siis loodame saada täpsema pildi, kuidas Andrus on paranenud ja kuidas treenimisega jätkata,” ütlesAlaver. „Kindlasti ei peaks aga Andrust oota­ma laupäeval Eesti meistrivõistluste starti — ta pole veel valmis stardinumbrit selga tõmbama.”

„Järgmine start pärast Eesti meistrivõistlusi oli plaanitud Otepää MK-etapil 24. jaanuaril, kuid täna ei saa ma seal osalemist kinnitada ega ka välistada. Jälgin otsuse langetamisel enesetunnet,” selgitas kahekordne olümpiavõitja.

Kui Veerpalu puudumine lumepuudusel ülehomme Albu lähistelt Valgehobusemäelt Otepääle üle viidud Eesti meistrivõistluste 15 km klassikasõidust oli avalikkusele sisuliselt selge juba mitu päeva tagasi, siis Rehemaa otsus tuli laiemale publikule üllatuseks.

„Aivarit tuleb mõista — ta kaalus koos treeneri Anatoli Šmiguniga pikalt, aga otsustas meistrivõistlustel osalemise asemel ühe korraliku treeningtsükli kasuks,” ütles Alaver. „Teda ootab ju peagi tihe võistlusgraafik MK-sarjas: 24. ja 26. jaanuaril Otepääl ning 30. jaanuaril ja 1. veebruaril Venemaal Rõbinskis.”

Mae stardib soosikuna

Veerpalu ja Rehemaa kõrval jääb meistrivõistluste 15 km sõidust eemale kolmaski Eesti koondislane, Algo Kärp, kes haigestus nagu Veerpalugi pärast Tour de Skid ega pole pääsenud senini harjutama.

Samuti Tourist taastuval Jaak Mael peaks nimetatute puudumisel tee järjekordsele meistritiitlile valla olema. „Ka Jaagu duell noorematega saab huvitav olema,” uskus Alaver. „Jaak taastub alles tuurist, mistõttu lükkasime riskide vältimiseks tema alpimaja-kuuri edasi. Plaanisime alustada teisipäeval, kuid uue plaani kohaselt läheb ta sinna pärast laupäevast võistlust,” ütles Alaver.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes