Lisaks Eesti suusakoondislastele, on osalemise kinnitanud Eesti tipp lumelaudurid Mario Visnap ning Magnar Freimuth ja kahevõistlejate koondislased Kaarel Nurmsalu, Aldo Leetoja ning Kail Piho.

Red Bull Nordixi rajameistri, endise suusasprinteri Pavo Raudsepa 17-aastane tütar Marii Raudsepp on samuti oma osalemist kinnitanud, olles seega tänaseks ainus naisosaleja.

Rajameister Pavo Raudsepp arvas, et raja tippkiiruseks enne viimast hüpet võib tulla kuni 75km/h.

"Rada on hästi tehtud siis, kui õnnetusi ei juhtu üle 50% osalejatega. Samas, kui see protsent jääb alla 30%, tähendab see seda, et rada oli liiga lihtne," sõnas Raudsepp.

"Ekstreemne elamus ja vaatemäng on igaljuhul garanteeritud. Kuna ma oma tütre osalema luban, siis midagi liiga keerulist raja läbimises ei ole. Kõiki hüppeid ei pea läbi tegema ja sõidukiirust saab ka ise reguleerida."

Selle võistluse võitja saab võimaluse sõita korraldajate kulul 10. aprilliks Šveitsi Davosi, kus saab oma suusakrossivõimeid võrrelda maailma tippudega. Davosis astuvad võistlustulle näiteks olümpiavõitja Petter Northug ja laskesuusataja Michael Rösch.

Red Bull Nordix toimus esimest korda 2002. aastal Austrias ning defineeris ennast kui tuliuut talvesporti.

Nordix on segu murdmaasuusatamisest, suusakrossist ning suusasprindist. Aastal 2003 osales järgmisel Austria etapil eestlane Pavo Raudsepp, kes tõestas eestlaste kõva suusataset  ning maandus teisel poodiumikohal.

Nordixist võivad osa võtta kõik vähemalt 16-aastased suusatajad, kes tunnevad, et on vaimselt ja füüsiliselt valmis selleks, et oma murdmaasuuski ekstreemsetes oludes testida.