Eesti naiskond jagab Türgi naiskonnaga B-divisjonis 2.-3. kohta seitsme võidu ja kahe kaotusega. Liider on Ungari võistkond, kellel on ette näidata kaheksa võitu ja üks kaotus. B-divisjonis tuleb Eesti naiskonnal jõuda kahe parema hulka, et kvalifitseeruda järgmiseks aastaks kõrgeimasse seltskonda.

Eesti naiskonna treeneri Erkki Lille sõnul on B-divisjoni tase väga ühtlane ja kõik mängud olnud ülimalt tasavägised. “Curling areneb jõudsalt kõigis Euroopa riikides ning vastased ei anna kergelt alla. Tuleb mängida oma mängu ja uskuda oma visetesse,” kommenteeris Lill. Tema sõnul liigub Eesti naiskonna mäng tõusvas joones ja visked lähevad järjest paremaks. “Igal juhul on võistkonna liikmed näidanud väga suurt pingetaluvust, sest võidud ei tulnud kergelt. Tunnetame ka paljude kaasaelajate tuge kodus ja kaugemal,” lisas ta.

Täna algab turniir Eesti naiskonna jaoks sisuliselt algusest peale ning võetakse üks mäng korraga. Täna Eesti aja järgi kell 16.30 kohtub naiskond B-divisjoni poolfinaalis Türgi esindusega.

Eesti meeskond kaotas Ungarile punktidega 7:9 ning B-divisjon koha säilitamiseks tuleb meestel mängida vähemalt üks lisamäng, kus vastaseks on Prantsusmaa. Hetkel asub Eesti meeskond B-divisjonis 7. kohal kahe võidu ja viie kaotusega.

Eesti curlingunaiskonda kuuluvad Triin Madisson, Kristiine Lill, Lembe Marley ja kapten Maile Mölder. Naiskonna treener on Erkki Lill. Curlingumeeskonnas mängivad Ingar Mäesalu, Johan Karlson, Tanel Toomaväli ja kapten Martin Lill. Meeskonna treener on Graeme Adam.

Euroopa meistrivõistlustel osaleb kokku 46 võistkonda. Euroopa meistrid curlingus selguvad 26. novembril. B-divisjoni kaks parimat võistkonda tagavad endale pääsu 2017. aastal Euroopa meistrivõistluste A-divisjoni.