Rootsis toimuval kurlingu EMil andis Eesti kurlingunaiskond täna tugeva lahingu Šotimaale, kuid pidi siiski ühe punktiga tunnistama vastaste paremust. Mäng lõppes šotlannade kasuks tulemusega 7:6.

Eesti juhtis veel viie vooru järel 4:3, kuid šotlannad suutsid seejärel mängu enda kasuks pöörata. Otsustavaks sai eelviimane voor, kus Šotimaa sai kahepunktilise edumaa.

“Saavutasime oma eesmärgi ja kindlustasime Eestile koha järgmisel EMil tugevaimas A-divisjonis. Mul on väga hea meel, et vaatamata nappidele kaotustele, mida oli väga valus vastu võtta, oleme suutnud säilitada rahu, kaotustest taastuda ja mängida head kurlingut. Suur tänu ka kodustele kaasaelajatele toetuse eest! Šotimaa vastu mängisime täna nagu võrdne võrdsega ning kuigi võidukat lõppu ei tulnud, täitsime oma põhieesmärgi,” kommenteeris Eesti naiskonna kapten Marie Turmann.

Antud koosseisusus ja Turmanni juhtimisel mängis Eesti kurlingunaiskond EMi tugevaimas divisjonis esimest korda. Üldarvestuses sai Eesti naiskond kahe võidu ja seitsme kaotusega 8. koha tänu täpsusvisete tulemustele.

Naiste arvestuses on kohamängudele kvalifitseerunud Šveits, Venemaa, Rootsi ja Šotimaa. A-divisjonist langesid välja Norra ja Läti. Meeste arvestuses on kohamängudele kvalifitseerunud Rootsi, Šveits, Taani ja Šotimaa.

Eesti kurlingunaiskonna koosseisus mängisid EMil kapten Marie Turmann, abikapten Kerli Laidsalu, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Liisa Turmann. Võistkonna treener on Nicole Strausak (Šveits).

Eesti kurlingumeeskond alistas oma alagrupi viimases kohtumises Soome esinduse tulemusega 12:9. B-divisjoni A-grupis jäädi kolme võidu ja nelja kaotusega 5. kohale, mis ei taga edasipääsu kohamängudele, kuid kindlustab Eestile koha B-divisjonis ka järgmiseks aastaks.

Eesti meeskonnas mängisid kapten Harri Lill, abikapten Karl Kukner, Tanel Toomväli ja Andres Jakobson. Meeskonna treener on Kristian Lindström (Rootsi).