2019/2020 kurlinguhooaja esimene segapaaris kurlingu MK-etapp toimub juunis Hiinas, Shijiazhuang linnas. Võistlusele pääsevad vaid korraldajate poolt kutsutud võistkonnad ning võistlust eristab ka ebatavaliselt suur auhinnafond - esimese nelja kurlingupaari vahel jagatakse Hiinas umbes 50 000 eurot.

Kokku osaleb võistlusel 12 võistkonda üle maailma. Oma osalemist on kinnitanud olümpiamängude hõbemedalistid Šveitsi kurlingupaar Jenny Perret ja Martin Rios, kes asuvad MK-etappide edetabelis esikohal ning kahekordsed maailmameistrid Ungari võistkond Dorottija Palansca ja Zsolt Kiss. Tšehhit esindab viimase kolme aasta esindusvõistkond Zuzana Paulova ja Tomáš Paul ning Kanadast tulevad kohale tänavuse segapaaris kurlingu MMi hõbemedalistid Jocelyn Peterman ja Brett Gallant. Riikidest on esindatud lisaks Eestile ka Soome, Ameerika Ühendriigid, Rootsi, Itaalia, Korea ja kaks Hiina tippvõistkonda.

“See on meile suur tunnustus, olla kutsutud turniirile, kus saame mõõtu võtta maailma tugevaimate võistkondade vastu. Iga kõrgetasemeline võistlus annab väga hea kogemuse ja sellest MK etapist saab kindlasti väga hea sissejuhatus uuele hooajale. Algav hooaeg on meie jaoks väga oluline, sest mängu tulevad Pekingi taliolümpiamängudele kvalifikatsioonipunktid ning konkurentsi ja mängijate taseme kasvu on juba täna selgelt tunda - kõik tahavad võita ja annavad endast igas kohtumises parima,” kommenteeris Eesti kurlingumängija Harri Lill.

Eesti võistkonnaga on Hiinas kaasas ka treener Nicole Strausak (Šveits).

Võistlus toimub “Hebei Olympic Sports Center” areenil Shijiazhuang linnas, Hiinas. Turniir kestab 24. juunist kuni 27. juunini. Võistkonnad mängivad kahes alagrupis ning mõlema alagrupi kuuest võistkonnast kolm tugevamat pääseb edasi kohamängudele. Võistluse jäämeistriks on kanadalane Jamie Danbrook.

Eesti valitsevad meistrid segapaaris kurlingus Marie Turmann ja Harri Lill asuvad MK etappide edetabelis 175 võistkonna konkurentsis 7. kohal. Marie Turmann ja Harri Lill on Eesti tugevaim kurlingupaar, kes on oma kõrget taset korduvalt tõestanud konkureerides maailma esimängijatega nii rahvusvahelistel tiitlivõistlustel kui ka MK etappidel. Noorte sportlaste eesmärgiks on jõuda 2022. aasta XXIV taliolümpiamängudele, mis toimuvad Pekingis.