Tallinnas toimuv rahvusvaheline turniir World Curling Tour Tallinn Mixed Doubles International 2019 kuulub maailmakarika võistluste sarja ning Tondiraba jäähallis saab võistlemas näha taliolümpiamängude hõbeda ja pronksi võitjad Šveitsist ja Norrast ning mitmekordseid maailmameistreid.

Eesti Curlingu Liidu juhatuse liikme Fred Randveri sõnul saab rahvusvahelise turniiriga avalöögi kurlingu 15. hooaeg Eestis. “Tallinnas toimuva MK etapi tase on kõigi aegade kõrgeim ning mul on hea meel, et saame Tallinnas taas näha maailmatasemel kurlingut. Võistlusjääle astuvad olümpiamängude medalistid ja maailmameistrid ning mitmed teisedki osalejad on oma riigi parimad, kuid meie pilgud on suunatud meie Eesti kurlingu esipaarile. Noored Eesti kurlingumängijad Marie Turmann ja Harri Lill kuuluvad kahtlemata maailma esimängijate hulka ning neil seisab ees pingeline hooaeg - loodame neid näha mängimas senise karjääri parimat kurlingut,” ütles Randver.

Eesti valitsevad meistrid segapaaris kurlingus Marie Turmann ja Harri Lill asuvad MK etappide edetabelis 175 võistkonna konkurentsis 7. kohal.

Tallinnas asuvad võistlema möödunud aasta taliolümpiamängude hõbemedalistid Švetsist Jenny Perret ja Martin Rios, kellel on ette näidata ka maailmameistri tiitel aastast 2017 ning olümpiamängude pronksmedalistid Norrast Kristin Skaslien ja Magnus Nedregotten. Võistlemas on kahekordsed maailmameistrid Dorottya Palancsa ja Zsolt Kiss, MMi pronksmedalistid Zuzana Paulova ja Tomas Paul ning Rootsi kurlingupaar Johanna Heldin ja Kristian Lindström, kes on oma karjääri jooksul võitnud mitmeid tiitlivõistlusi. Lindströmil on ette näidata kuldmedal kurlingu MMilt 2015. aastal ja hõbe aastast 2014. Rootsi esindusmeeskonna koosseisus tuli ta 2014. ja 2015. aastal ka Euroopa meistriks.

Kõrgetasemelisel MK etapil asuvad maailma tippude vastu võistlema ka noored Eesti kurlingumängijad Triin Madisson ja Karl Kukner. Lisaks on Tallinnas võistlemas Korea ja Venemaa esindusvõistkonnad. Kokku võistleb Tallinnas toimuval MK etapil 18 võistkonda 11 riigist.

Segapaaris kurlinguvõistlus World Curling Tour Tallinn Mixed Doubles International 2019 toimub Eestis neljandat korda. Võistlus kuulub World Curling Tour võistluste sarja ning osalejatel on võimalik teenida maailma edetabeli punkte. Võistlus toimub Tondiraba jäähallis kuni 22. septembrini ning on pealtvaatajatele tasuta.