"Juhul kui MK-etappidel  punkte ei saada, siis ei ole  võimalused OM-ile pääsemiseks veel lõplikult kadunud, kuid see sõltub FISi lõplikest otsustest" lisas Pikkor.

Kahevõistluse rahvuskoondislased Aldo Leetoja ja Kaarel Nurmsalu osalevad kahel eeloleval nädalavahetusel MK-etappidel Itaalias ja Prantsusmaal. 9.-10. jaanuaril peetakse MK-etapp Val di Fiemmes ja 16.-17. jaanuaril Chaux-Neuves.

9. ja 10. jaanuar toovad aga Otepääle Tehvandi spordikeskusesse FIS kontinentaalkarikasarja kahevõistluses. Võistlustulle asuvad 15 riigi kahevõistlejad, nende seas  ka 8 eestlast. Rahvuskoondises astuvad Otepää võistlusel ülesse Kail Piho, Karl-August Tiirmaa, Kaarel Piho ja Tanel Levkoi. Lisaks on rahvuslikus grupis stardis veel neli eestlast - Han Hendrik Piho, Alar Kukka, Raiko Heide ja Marken Nupp või Martti Nõmme.

Kokku on Otepää COC etapile tulemas 15 riigi sportlased (Eesti, Saksamaa, Austria, Valgevene, Kanada, Soome, Prantsusmaa, Itaalia, Jaapan, Kasahstan, Norra, Poola, Venemaa, Slovakkia, Tšehhi)

Laupäeval on võistluste algus hüppemäel kell 11.00 ja 10 km murdmaadistants sõidetakse kell 14.00. Pühapäeval  on võistluste algus hüppemäel kell 10.00 ja 10 km murdmaadistants sõidetakse kell 13.00. Otepää COC etapp kahevõistluses  on pealtvaatajatele tasuta.
 
Otepää etapil selgub ka Eesti kahevõistluse koondis  juunioride MMiks, mis peetakse 25.-31. jaanuarini Hinterzartenis, Saksamaal.