Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul on konkurents juunioride MMile pääsu eest väga tugev. Kokku hakkab kuue koha eest võistlema 21 naisjuunioride ja 24 meesjuunioride võistkonda, kes esindavad 26 riiki.

“Maailmameistrivõistlustele pääseb kolm parimat naisjuunioride ja kolm parimat meesjuunioride võistkonda ehk konkurents on väga tihe, samas ka Eesti juunioride võistkondade tase on tänavu korralik. Tondiraba jäähall pakub curlingu mängimiseks ja treenimiseks suurepäraseid võimalusi, mis aitas kaasa ka meie tiimide taseme kasvule sellel hooajal”, ütles Randver.

Juunioride maailmameistrivõistlused curlingus toimuvad sellel aastal Türgis 5.-14. märtsini. Kokku hakkab juunioride MMil võistlema 10 parimat meesjuunioride ja 10 naisjuunioride võistkonda.

Juunioride MMi kvalifikatsioonivõistlused algavad 4. jaanuaril ning MMile edasipääsejad selguvad 10. jaanuaril. Eesti naisjuunioride võistkond kohtub võistlustel Austraalia, Hiina, Soome, Saksamaa, Kazahstani ja Poola juunioride koondistega.

Eesti meesjuuniorid kohtuvad Austria, Taani, Inglismaa, Hispaania, Soome, Venemaa ja Sloveenia juunioride võistkondadega.

Eesti naisjuunioride võistkonda kuuluvad kapten Marie Turmann, Kerli Laidsalu, Johanna Ehatamm, Victoria-Laura Lõhmus ja Kristin Laidsalu. Võistkonna treener on Harri Lill. Eesti naisjuunioride suurimate saavutuste hulka kuuluvad 8. koht 2015. aasta juunioride curlingu MMil, 2. koht Šveitsis toimunud Euroopa juunioride Tuuri etapil ja 3. koht Eesti meistrivõistlustel naiste arvestuses.

Eesti meesjuunioride võistkonna koosseisu kuuluvad Sander Rõuk, Ronald Andla, Jarl Guštšin, Eiko-Siim Peips, Chris Roosaar. Võistkonna treener on Erkki Lill.