"Proovid olid võetud erakordsetes tingimustes," teatas Veerpalu esindav advokaat Aivar Pilv eile pärast FISi dopingukomisjonile antud telefonikonverentsi. Pilve sõnul rikuti 29. jaanuaril Otepääl analüüsi võttes proovi võtmise, hoidmise ja transportimise reegleid neljas kuni viies punktis. Mida täpsemalt rikuti, ei soostunud ta avalikustama.

Kristel Berendsen ei osanud öelda, milles võis Veerpalu dopinguproovi võtmise erakordsus seisneda. "Väga raske öelda," ütles dopingujuht Delfile.

Kui suur on võimalus, et dopinguanalüüsi võtmisel võidi protseduurireegleid rikkuda? Kui tihti seda juhtub? "Dopinguproove võtavad professionaalsed tegijad. Kõik teevad oma tööd nii hästi, kui oskavad. Kui minnakse hambaarsti juurde, siis loodetakse samuti, et arst tunneb oma tööd ja teeb seda hästi. Sama on dopinguproovi võtmisel."

Berendseni sõnul ei võtnud nende sihtasutuse esindaja Veerpalult dopinguproovi. "See info on vale, et justkui meie esindaja oleks sellega seotud. Proovi võtja töötas sel hetkel rahvusvahelise agentuuri heaks. Ta ei olnud toona meie töötaja. See, et ta on eestlane, ei oma tähtsust."