Tein tegi reedel koos Soome ortopeedi Hyvärineniga Veerpalule artroskoopilise operatsiooni, mille käigus põlveliigesest loputati nii öelda välja seal pesitsenud põletikuline kolle, kirjutab Eesti Päevaleht.

Pool päeva väldanud Veerpalu visiit Medexi erakliinikusse algas aga veel ühe lõikusega — enne põlve kallale asumist tegid doktorid artroskoopia kuulsat patsienti samuti pidevalt vaevanud valulikule hüppeliigesele.

Probleemne parem jalg, mis sundis suusatajat eelmise hooaja sisuliselt vahele jätma, vajab nüüd paranemiseks kuut kuni kaheksat nädalat.

“Jäin lõikustega rahule,” ütles aastaid Soome mäe- ja vigursuusatajaid abistanud Hyvärinen. “Kuid panen Andruse fännidele südamele, et ärgu nad nüüd liiga positiivselt mõtlema hakaku… Andrust vaevavad siiski keerulised probleemid ning selliselt, nagu ta oli 25-aastaselt, ei saa me teda enam kunagi tagasi.”

Samas avaldas Hyvärinen lootust, et Veerpalu saab pärast õnnestunud lõikusi tulevikus tõhusamalt harjutada, kui eelmisel hooajal, ja võib karjääri jätkata kuni 2010. aasta taliolümpiani.

“Põlv jättis üldiselt hea mulje,” möönis Tein. “Seda ei häiri mitte niivõrd sportlik tegevus kui kusagil organismis pesitsev krooniline põletik, mis kahjustab ka põlveliigest.”