"Ootame sama palju publikut kui eelnevatel aastatel. Usun küll, et kuigi paus on sisse jäänud, on inimestel hea mälestus Otepää MK-etapist olemas. Kui eelmine kord käid kolme päeva peale 15 000 inimest, siis loodame seekord vähemalt sama palju," rääkis Mae täna esimesel Otepää MK-etappi tutvustaval pressiüritusel.

Viimati 2012. aastal peetud Otepää MK-etapp on end rahvusvahelisse suusakalendrisse tagasi mahutanud ning hakkab praeguse plaani järgi toimuma iga kahe aasta tagant. Järgmine kord sõidetakse siin 2017. aastal nädal enne Lahti maailmameistrivõistlusi.

Erinevalt varasematest aastatest sõidetakse Otepää MK-etapil seekord vaid sprinte - laupäeval individuaalseid klassikasprinte ning pühapäeval vabatehnikas teatesprint. Kunstlumest rajad on Otepääl juba praegu valmis ning selle saaks ära lõhkuda vaid lausvihm ja viis soojakraadi.

Mae sõnul tasub Eesti sportlastest kõige enam panustada Kuusamo MK-etapil veerandfinaali jõudnud Peeter Kümmelile. "Kuusamo MK-etapp näitas selgelt, et meie esisprinter on Peeter Kümmel, kes tegi seal väga head sõidud ning nooremad mehed ei taha kindlasti palju maha jääda. Laiemale publikule jäi nägemata ka Marko Kilpi väga hea sõit. Ka Siim Sellis on oma elu parimad sõidud teinud klassikatehnikas. Kein Einastele, Raido Ränkelile, Piret Pormeistrile ja Triin Ojastele sobib samuti klassikasprint hästi," loetles Mae meie lootusi.

Vaata intervjuud Jaak Maega videost!