MM-i vaieldamatu staar on seni olnud venelane Aleksei Petuhhov, kes niinimetatud McLareni dopinguraporti tõttu võistlema ei pääse.

Therese Johaug sai 13-kuulise karistuse seepärast, et tema organismist leiti dopinguainet,“ kuulutas Petuhhov, sprinditeate MM-kuld ja hõbe maailma meediale. „Mina pole iial vahele jäänud, kuid starti ei lubata.“

Päev enne MM-i algust kohtusid suusatajad rahvusvahelise alaliidu (FIS) juhtidega ja nõudsid neilt tõhusamat dopinguvastast võitlust. Poola staar Justyna Kowalczyk kohtumisele ei läinud. „Mõttetu. Niikuinii ei muutu midagi. Kui FIS teatud riigi sportlasi kuude kaupa ei testi, siis teised ei saa sinna midagi parata,“ viitas ta sellele, et Norra tipud Johaug ja Marit Bjørgen jäävad suviti dopingukontrollidest puutumata.

Norralased omakorda kargasid kallale… Rootsi hokimängijatele, kes olevat keelatud ainet täis. NHL-il olevat oma keelatud ainete nimekiri ja hokimängijad paranevad vigastustest kahtlaselt kiiresti. „Kui hokimehi testitaks ka suvel, poleks Tre Kronori asjad sugugi korras,“ arvas Norra suusakoondise peatreener Vidar Løfshus.

Rootslased ei vastanud, sest ei tahtnud langeda Løfshusi tasemele, kes on stressis ja ajab seetõttu lolli juttu suust välja.

Ja lõpuks üllatas Soome ajaleht Helsingin Sanomat, avaldades suure loo tänapäevasest spordiarstipaunast. No kuidas seda saab ühendada dopinguga? Aga väga lihtsalt – tänapäevane paun on hoopis teistsugune, kui 2001. aasta oma, mille Soome koondise peatreener Kari-Pekkä Kyrö unustas bensiinijaama, kui oli naasnud Otepää MK-etapilt. Paunas leidus keelatud ainet Hemohesi, mille tarvitamisega kuus soomlast toonasel kodusel MM-il vahele jäid.