Võit ei tulnud aga kergelt, sest visa konkurentsi pakkus talle mõlemal eelmisel individuaaldistantsil hõbeda võitnud Värska neiu Daisy Kudre. Norralanna tugevamale füüsilisele vormile olid eestlannal vastu panna nutikamad teevalikud, mis konkurendid ikka ja jälle rajal kokku tõid. Lõpliku edu sai Ulvensøen sisse alles raja viimasel kilomeetril ning finišis oli nende vahe 50 sekundit. Kolmanda hõbeda teeninud Kudre järel tuli pronksile, nagu sprindirajalgi, venelanna Maria Petruško, kes kaotas võitjale juba 2.21.

Daisy Kudre kommentaar: „Alustasin stardist agressiivselt ja panin kohe kõik jõud mängu. Sain jälitajatega vahe sisse, ainsana jäigi konkurentsi pakkuma Ulvensøen. Ta oli rajal füüsiliselt tugevam, kuid tegi mitmeid ebaõnnestunud teevalikuid, mis võimaldasid mul ikka ja jälle talle kannule jõuda. Lõpp kuulus siiski kindlalt norralannale, ma olen hõbemedaliga väga rahul.“

Teiste eestlannade kohad: 15. Evely Kaasiku, 16. Epp Paalberg, 18. Doris Kudre, 26. Jonne Rooma.

Meestest said kaksikvõidu venelased Sergei Gorlanov ja Vladislav Kiselev, pronksi teenis rootslane Sixten Walheim. Eesti meeste kohad: 19. Kevin Hallop, 22. Rimmo Rõõm, 25. Georg Caius Kutsar.