“Ma arvan, et Otepääl on favoriite mitu,” sõnas Bauer Tartu Ekspressile. “Väga hea sõidu võivad teha Hjelmeset, Teichmann, keegi venelastest ja kindlasti Veerpalu.”

“Veerpalu ja Mae võistlevad n-ö kodustes tingimustes, Eesti publik elab neile tohutult kaasa. Mõlemad on sel etapil alati väga hästi sõitnud ja usun, et üks nende eesmärkidest on Otepääl hea koht välja sõita. Nad on väga head klassikasõitjad. Nendega tuleb iga kord arvestada kui ohtudega,” lisas tšehh.

“Mis aga minusse puutub, siis pärast Tour de Ski võistlusi olin haige ja alles mõni aeg tagasi alustasin uuesti treeninguid. Nii et eks näis, mida ma suudan, aga kindlasti kavatsen võidelda parimate kohtade pärast,” lisas Bauer.

Tšehhi sõnul Otepää MK-etapi korraldus olnud siiani alati väga heal tasemel. “Mulle meeldib Otepääl väga. Minu meelest on Nove Mestos ja Otepääl alati fantastiline õhkkond — kõikidest MK-etappide kohtadest on need parimad kohad.”

Bauer tunnistas, et tahab kunagi kindlasti osa võtta ka Tartu maratonist. “Jah, olen tõepoolest sellele mõelnud, aga praegu on mu prioriteediks ikkagi maailmakarikavõistlused.”