“Tehvandi K90 suusahüppemäekompleksi kuulub lisaks suusahüppemäele ka detsembris avatud vaateplatvorm ja Eesti kõrgeim, 33 meetrine kuuerajaline välironimissein. Seega on tegemist ainulaadse spordi- ja turismiobjektiga Põhjamaades,” ütles Sihtasutus Tehvandi Spordikeskus juhataja Alar Arukuusk.

“K90 suusahüppemägi on varustatud ka keraamilise laskumisrajaga tornist ning tehiskattega maandumisrajaga, valminud on treenerite ja kohtunike tornid. Rajatud on hüppemäe kastmissüsteem, valgustus ja muud kommunikatsioonid ning soetatud on mäe hooldusseadmed. Hüppemäel on ka oma lumetootmise süsteem ning linttõstuk sportlaste toomiseks mäe alt tagatornini. Ronimissein avatakse kevadel 2008 ning see on mõeldud nii treeninguteks alpinismihuvilistele kui ka sportlikuks meelelahutuseks tavakülastajatele.”

Lisaks treenimisvõimalustele loob uus hüppemägi võimalused rahvusvaheliste kahevõistlus- ja suusahüppevõistluste korraldamiseks Eestis. Esimene suurem rahvusvaheline võistlus uuel mäel on 1.-3.veebruaril 2008 toimuvad Põhjamaade Noorte Meistrivõistlused.

2001. aastal korraldatud heategevuskontserdil Kuningas Arthuri Gala koguti toona veel utoopiana tundunud hüppemäe jaoks 75 000 krooni, mis oli esimene ja ühtlasi suurim erakätest laekunud annetus. Nüüd on selle summa eest hüppemäe jaoks soetatud hädavajalikud foorid ning kiiruse- ja tuulemõõtjad. Rahvusvahelise Suusaföderatsiooni president Gian-Franco Kasper kirjutas oma tervituses kontserdist osavõtjaile: “Suusamaailm loodab kogu südamest, et Otepää uues suusakeskuses oleks peagi võimalik korraldada kõrgetasemelisi võistlusi lisaks murdmaasuusatamisele ka suusahüpetes ning kahevõistluses. Kogu maailma suusatajad soovivad oma sõpradele Eestis unustamatuid hetki Kuningas Arthuri Galal.”

Meeleolukal üritusel andsid oma panuse hüppemäe jaoks honorari saamata esinedes Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, dirigent Vello Pähn, ooperisolistid Hannu Niemelä Soomest, Jesper Kemi Rootsist ja Mart Mikk ning Rahvusooper Estonia Poistekoor.

Tehvandi K70 hüppemägi avati täpselt 40 aastat tagasi, 14. jaanuaril 1968. K90 suusahüppemäe avamisel on avahüppajateks Eesti parimad suusahüppajad — Jaan Jüris, Jens Salumäe, Illimar Pärn ja Mats Piho.