Sel talvel on etapi toimumisaeg nihkunud veebruari algusse, kuid võistlusdistantsideks on ikka suurt publikuhuvi äratanud lühikesed eraldistardist klassikasõidud ja sprindivõistlus klassikalises tehnikas.

Laupäeval, 9. veebruaril 2008 on kavas naiste 10 km ja meeste 15 km klassikadistantsid ning pühapäeval, 10. veebruaril 2008 jagatakse punkte sprindis.

Tehvandi suusastaadioni jätkuvad arendustööd on toovad muutusi nii suusatajatele kui pealtvaatajatele.

“Otepää rajad kuuluvad jätkuvalt maailmakarika raskeimate hulka. Näiteks võrreldes Kuusamo sprinditrassiga peavad Tehvandil sprinterid võtma kolmandiku võrra rohkem tõusumeetreid,” ütles võistluse korralduskomitee esimees Alar Arukuusk.

“Otepää osavõistluseks peaks enamus eliidist olema Tour de Skist välja puhanud. Nii on oodata konkurentsitiheduselt eelmise hooaja etapi kordust, kus kõigil neljal distantsil tuli võitja erinevast riigist ning poodiumile oli asja koguni seitsme rahvuse esindajal. Eesti suusatajatelt loodame 2006. aasta saavutuste kordamist, kui kodupubliku ees sõideti välja rekordilised 10 punktikohta.”

Sarnaselt suvise Saku Suverulliga asub stardi- ja finišipaik uue lasketiiru juures. Staadionilalale mahub rohkem publikut ja pikal finišisirgel on võimalik leida just kõige sobivam koht oma lemmikute viimaste paaristõugete ergutamiseks.

Pühapäeva hommikul ei pea tõusmisega kiirustama, sprindi kvalifikatsioon algab tavapärasest paar tundi hiljem. Suusasõpradel on aga põhjust Otepääle kohale jõuda juba reede õhtul. Kell 19 toimub staadionil suusashow, kus vaatemängulises teatevõistluses võrdlevad oma oskusi hooldetiimide võistkonnad. Järgneb võistluse avamine ja suures peotelgis MK soojenduspidu.