"Tänan teid au ja kuulsuse eest, mida te Eesti riigile toonud olete,“ sõnas peaminister olümpialastele ja nende lähedastele täna Stenbocki majas toimunud tänuüritusel.

Eraldi tänas peaminister olümpialaste abikaasasid ja lähedasi nende toe eest, mis on sportlastel võimaldanud pühenduda oma armastatud alale. "Sageli ei mõisteta seda, kui palju pühendumust tippsport nõuab. See on ülimalt tõsine töö ning ilma vanemate ja abikaasade toeta ei ole nii jäägitu  pühendumine oma kutsumusele võimalik," sõnas Ansip.

Peaministri sõnul on Eestil vedanud, et meil on olemas sellised inimesed, kes on riigile kuulsust toonud ning kes on eeskujuks paljudele. "Olen kindel, et palju on neid noori, kes teie eeskujul spordiga tegelevad ja võib-olla kunagi ka olümpiamedaleid  toovad."

Peaminister väljendas ka veendumust, et olümpialaste eeskuju järgimine on kaasa aidanud eestlaste keskmise eluea tõusule. "Eluea tõus sõltub eluviisidest. Kui meil on inimesed nagu teie, kelle järgi joonduda, on see suureks eeskujuks ka teistele oma eluviiside kujundamisel," lausus Ansip.

Tänuüritusel osalesid Andrus Veerpalu, Anti ja Aino Veerpalu, Jaak ja Jana Mae, Mart Mae ja Elle Mae. Samuti Kristina Šmigun-Vähi, Kristjan-Thorn  Vähi, Anatoli ja Rutt Šmigun ning Mati Alaver ja Raili Alaver.