Kadestamisväärselt nimekat kolmeliikmelist võistkonda täiendavad Eesti parim jalgrattur Jaan Kirsipuu ning 35-kordne Eesti meister orienteerumises Sixten Sild, teatasid korraldajad Delfile.

Võistkond "Ässad" - nii nad ennast nimetavad - läbivad triatloni meeskonnavõistluse järgnevalt: Andrus Veerpalu ujub Pühajärve järves 1,9 km, seejärel võtab Jaan Kirsipuu ette 90 km rattadistantsi ning meeskonnavõistluse lõpetab Sixten Sild, kes läbib raske 21 km pikkuse jooksudistantsi.

"Pühajärve triatlonist tuleb suurepärane mõõduvõtmine kui kõrvuti lähevad rajale parimad triatleedid individuaalvõistlusele ja teiste spordialade parimad meeskonnavõistlusele", ütleb võistluse korraldaja Ain-Alar Juhanson. "Võistlusele lisab põnevust fakt, et kümme minutit hiljem individuaalvõistlejatest rajale minevatel võistkondadel on võimalik esimesena lõpetamise korral napsata Pühajärve Triatloni kiireima lõpetaja eriauhind".

Ain-Alar kutsub veelkord ülesse ka harrastussportlasi, „Lisaks tippsportlastele ootame muidugi kõiki harrastussportlasi osa võtma triatloni meeskonnavõistlusest, mis on hea võimalus saada tundma triatloni võlusid, tehes seda koos sõprade ja kolleegidega - iga võistkonna liige teeb läbi ühe ala."

Meeskonnavõistlusele on registreerunud hetkel 27 võistkonda, teiste hulgas pakuvad konkurentsi ka võistkond "VentExpert" koosseisus Marko Albert, Helgor Markov, Vjatsheslav Koshelev.

Pühajärve Triatlon 2009 leiab aset 8. augustil. Võistlus toimub pool-raudmehe distantsil (1,9 km ujumist, 90 km rattasõitu, 21 km jooksu). Pühajärve Triatloni käigus selgitatakse 2009. aasta Eesti kui ka Läti meistrid triatloni poolpikal distantsil.

Pühajärve triatlon on triatleet Ain-Alar Juhansoni poolt ellu kutsutud võistlus, mille on kaks olulisemat eesmärki - tutvustada triatloni kui spordiala harrastussportlastele ja näidata ala sobivust aktiivsetele inimestele ning teine oluline põhjus - tuua igal aastal Eestimaale triatloni oma ala maailma tippe Eesti harrastussportlastele eeskujuks.