„Hea oli jälle MK-etapil pingutada,“ tõdes võitjale Axel Teichmannile Saksamaalt 1.06,9 kaotanud ja 21. koha teeninud Veerpalu. „Üksinda treeningul sõites sellist pingutust ei tee. Kuigi lõpus muutusid jalad juba pehmeks ja tehnika lagunes, oli see raskustunne tõeliselt mõnus.“

Kaua põlvevaevusega kimpus olnud Veerpalu ütles, et lootis pärast pikka eemalolekut MK-karussellil Davosis 30 parema hulka sõita.

„Sellega jäänuks juba väga rahule, paremat oleks raske tahta olnud,“ märkis ta. „Aga nii väike kaotus ja 21. koht tähendavad, et mul läks üle ootuste hästi,“ lisas koondisekaaslast Jaak Maed kolme sekundiga edestanud Veerpalu.

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver ütles samuti, et praeguste plaanide järgi 17. detsembrini Davosi harjutama jääv Veerpalu esines loodetust paremini.

„Andruse edasised võistlusplaanid on veel lahtised. Päris suur võimalus on, et tema järgmine start MK-sarjas on alles 9. veebruaril Otepääl 15 kilomeetri klassikasõidus,“ selgitas juhendaja.

22. koha saanud Mae etteaste kohta kostis Alaver: „Keskpärane sõit — mingid asjad takistavad tal enama püüdmist. Jaak pole veel väga heas löögihoos ning ainult heast löögihoost ei piisa, et MK-sarjas kõrgeid kohti saada.“

Homses 4 x 10 kilomeetri teatevõistluses esindavad Eestit Veerpalu ja Mae kõrval Aivar Rehemaa (täna 40. koht) ja Priit Naruski (67. koht) kõrvale tõrjunud sprinter Timo Simonlatser. Kaks esimest sõidavad tõenäoliselt klassikaetappe ning Rehemaa kolmandat vahetust.

„Timot proovin ankrumehena,“ kinnitas Alaver. „Annan noorele mehele võimaluse end näidata. Kui kolm-neli meest tulevad koos lõpusirgele, peaks Timo tänu oma heale sprindikiirusele asjad enda kasuks pöörama.“