•• Kui hea lähtekoha annab 35,7-sekundiline kaotus Valdidentro-etapi võitjale reedeseks MM-i 15 km sõiduks?

Raskel rajal tuleb sellise kaotusega rahule jääda. Kõik on veel võimalik! Esmalt pean aga viimaste nädalate treeningutest kosuma – tulin Valdidentrosse võistlema üsna suurte koormuste pealt, ei hakanud milleski järele andma.

Vaadates hooaega tervikuna, tegin oma tänavuse tavasõidu. Aga rõõmu valmistab, et asjad on liikunud järjest paremuse poole. Pärast jaanuari alguses seganud haigust, mis jättis jälje esinemisele Otepää-etapil (15 km klassikasõidus 33. koht – toim),

olen saanud korralikult harjutada. Davosi-laager õn­nes­tus hästi. Valdidentros ei tahtnud­ki ma veel pjedestaalil seista. Nii vähe aega enne MM-i tuleb olla tipu lähedal, aga parem na­tukene tagaplaanil. Hooaja pari­ma sõidu loodan teha 20. veebruaril.

•• Kas võitjale ligi poolteist minutit kaotanud Jaak Mae suudab MM-il kõrgesse mängu sekkuda?

Ta on saanud korralikult harjutada ja ma ei pea seda kaotust lootusetult suureks. Arvan, et Jaak võib kõrget mängu män­gida küll.

Mae ootab närvivalu taandumist

Kogu hooaja medalinõudlejana MM-i oodanud Jaak Mae ei saanud Valdidentros seisundist selget pilti – võtjale 1.25,9 kaotanud ja 31. kohale jäänud otepäälast kimbutas roietevaheline närvivalu.

„Probleemi osakaal Jaagu sõidus kujunes suureks,” uskus suusakoondise peatreener Mati Alaver. „Seisund ei saa olla nii tagasihoidlik, nagu tulemus.”

Reedese soojendustreeningu ajal kergelt tunda andnud valu muutus samal õhtul, kui Mae lihased olid maha jahtunud, üsna teravaks ega lasknud laupäeval agressiivset paaristööd eeldanud rajalõikudel korralikult pingutada.

„Tavaliselt kaovad sellised hädad paari päevaga,” lausus eile Davosi-laagris rahulikus tempos paar tundi suusatanud Mae lootusrikkalt. „Kehvem asi on see, et probleemi ilmnedes tuli teha tõsine võistlusstart. Raske öelda, mida suutnuksin korda saata ilma valuta, kuid optimismi lisab tõsiasi, et üldise enesetunde üle pole saanud viimasel ajal kurta.”

„Probleemi osakaal Jaagu sõidus kujunes suureks,” uskus suusakoondise peatreener Mati Alaver. „Seisund ei saa olla nii tagasihoidlik, nagu tulemus.”

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes