Kahevõistluse MK-etapp pidi Otepääl toimuma 8.-9. veebruarini.

Seega jääb Otepää kahvõistluse MK-etapp kolme aasta jooksul ära juba teist korda. Esmakordselt pidid maailma parimad kahevõistlejad Otepääl startima 2018. aasta 5.-7. jaanuarini, kuid toona jäi jõuproov samuti lumepuudusel ära. Mullu MK-etapp siiski toimus, kuid tänavu on taas lumeoludega kehvasti.

FIS-i teatel ei ole praegu veel selge, kas Otepää jõuproov asendatakse mõne teise võistlusega või mitte.

Praegu on kahevõistluse MK-sarja järgmise jõuproovina kavas Seefeldi etapp, mis toimub 30. jaanuarist kuni 2. veebruarini. Kui Otepää võistlust ei asendata, siis Seefeldi järel on järgmiseks etapiks 21.-23. veebruarini toimuv Trondheimi etapp.

„Saime kätte värske ilmaprognoosi ja see lubab kahjuks külma alates järgmise nädala neljapäevast (hüppevõistluse proovivoorudega oleks tulnud algust teha juba järgmise nädala reedel). Seega ei jõuaks me piisavas koguses lund toota,“ tunnistas Otepää MK-etapi peakorraldaja Ago Markvardt Delfi Spordile.

MK-sarja kalendris on iseenesest nädal aega hiljem (15.-16. veebruar) vaba nädalavahetus, kuid Markvardti sõnul ei olnud ka jõuproovi edasilükkamine reaalne. „Selline idee oli vahepeal isegi õhus, kuid kõik asju ei ole võimalik niimoodi edasi lükata. Eelkõige just teletoodangu seisukohast,“ lisas Makrvardt.