Kiireim naine rajal oli täna Craft tiimi esindaja Tatjana Mannima, kelle lõpuajaks fikseeriti protokollis 2:10.49.

Eile ööpimeduses peetud teise Alutaguse ÖÖmaratoni läbis 180 suusasõpra, teiste hulgas president Kersti Kaljulaid.

„Viimase kaheksa aasta parimad lumeolud võimaldasid ette valmistada suurepärase raja,“ ütles Alutaguse maratoni peakorraldaja Robert Peets. „Õnneks andsid külmakraadid just võistluspäeval järele ning võistlejad said nautida suurepäraseid ilmaolusid.“

Tänasel võistlusel sai pikemal, 44 km distantsil teise koha klubi Suusasemud esindaja Taavi Kaiv, kes kaotas võitjale ühe minuti ja 18 sekundiga. Kolmanda koha sõitis välja Martin Nassar Viljandi Suusaklubist. Lühikese distantsi kiirem oli Ralf Kivil, kes läbis 22 kilomeetrit ajaga 01:05:33. M15-klassi parim oli Tartu Suusaklubist Stefan Kivil ning Gerda Kivil tunnistati N15-klassi kiireimaks.

„Täna oli kontrollitud sõit, ei pidanud maksimumi välja panema,“ ütles Mart Kevin Põlluste. „Rajal oli ka värsket lund ning pidime Taaviga koguaeg jälge sisse lükkama, see tegi sõidu veidi raskemaks. Sel hooajal olen võistelnud Visma Ski Classics sarjas, aga kodus on alati hea võistelda. Järgmisel nädala ootab ees Tartu Maraton,“ lisas Põlluste.

Alutaguse suusamaraton

Reede õhtuhämaruses sai Ida-Virumaal, maaliliste Alutaguse metsade vahel stardi 2. Alutaguse ÖÖmaraton. Pealampide valguses läbiti 15 külmakraadi trotsides 22 kilomeetrit.

ÖÖmaratonil olid öiseid radasid nautides suusasõpradele suurimateks konkurentideks suusatajad ise, sest võistlejate paremusjärjestust välja ei selgitatud ja tegemist oli ilma ajavõtuta sportliku suusasõiduga. Siiski jõudis kiireim öömaratonil osaleja finišisse pisut enam kui tunniga. Järgmine Alutaguse ÖÖmaraton toimub juba aasta pärast. Lisainfot leiab Alutaguse Maratoni Facebooki lehelt.

Tulemused leiab SIIT.

Järgmisel pühapäeval, 21. veebruaril sõidetakse 47. Tartu Maraton.