Täna kl 13 algab suusaliidu juhatuse koosolek ja hetkel pole veel teada, kuidas kavatsetakse avalikustada uudis Andrus Veerpalu positiivsest dopinguproovist. Delfi teada võib uudise avalikustamine toimuda täna või ka homme, mil sportlane teda nõustavate inimestega peaks andma pressikonverentsi.

Suusaliidu, Andrus Veerpalu ega ta esindajate poolt hetkel veel ametlikku kinnitust, et A-proov oli positiivne, pole.

"Tänasel juhatusel koosolekul otsustatakse, kuidas me edasi käitume," ütles suusaliidu peasekretär Jüri Järv Delfi Spordile, kommenteerides, kas ja millal antakse pressikonverents. Küsimusele võimaliku positiivse dopinguproovi kohta oli Järve seisukoht endine. Kella 10.30 paiku saabus suusaliidu peasekretärilt SMS, et tänane juhatuse koosolek lükkub järgmisesse nädalasse, ehkki veel kell üheksa hommikul märkis ta, et koosolek toimub plaanipäraselt tänasel päeval. Nüüdseks on selgunud, et koosolek lükati edasi, kuna alaliidu president Toomas Savi ja asepresident Indrek Neivelt ei saanud kokkusaamisele tulla. "Veerpalu teemal täna suusaliidus siiski arutelu toimub ja täna-homme antakse meediale teada, mis selles osas ette võetakse," kinnitas Järv Delfile.

Seni on suusaliidu president Toomas Savi ja peasekretär Jüri Järv rõhutanud, et Veerpalu pole dopingut tarvitanud. Delfi teada avalikustatakse dopingusõnum paralleelselt teatega, et Veerpalu on positiivse proovi ka juba vaidlustanud.

Oletused, et Veerpalul võib olla positiivne dopinguproov, algasid eelmisel neljapäeval, mil Delfi anonüümsetele allikale viidates kirjutas spordiringkondades tiirlevatest kuuldustest. Ka eelmisel nädalal lükkasid suusaliidu juhid kuulduse ümber.

Suusaliidu juhatusse kuuluvad Toomas Savi (president), Indrek Neivelt (asepresident), Jaanus Pulles, Mati Alaver, Toomas Annus, Arti Arakas, Andres Jõesaar, Margus Kangur, Tiimar Laine, Rait Pallo, Marek Zacek ja Kaarel Zilmer.